x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

03 Sep 2008   •   00:00

“Masa e singurul loc unde nu te plictiseşti încă din prima oră”
Brillat-Savarin



“Masa e singurul loc unde nu te plictiseşti încă din prima oră”
Brillat-Savarin

MIHAELA TITE, GIURGIU.
Pentru chec aperitiv aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă, 300 g parizer cubuleţe, 300 g caşcaval ras, 3 linguri de smîntînă, 3 linguri de făină, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, sare şi piper.

Preparare: Fierbeţi trei ouă, curăţaţi-le, tăiaţi-le în două pe lat şi daţi deoparte. Tocaţi fin verdeaţa. Într-un vas amestecaţi trei ouă, verdeaţa, făina, parizerul, caşcavalul, smîntîna, dregeţi de sare şi piper. Ungeţi şi tapetaţi cu făină o formă, turnaţi jumătate din compoziţie, apoi montaţi jumătăţile de ou fierte, turnaţi restul de compoziţie şi daţi la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute.

MIHAELA ARSENE, URZICENI. Rulourile pe care le doriţi se obţin din următoarele ingrediente: 3 cartofi potriviţi, o cană de făină, două ouă, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Preparare: Cartofii curăţaţi se fierb şi se fac piure. Într-un vas, se amestecă piureul cu ouăle, făina, sarea şi piperul. Se obţine astfel un aluat, dacă e prea moale se adaugă făină. Se întinde o foaie de 5 mm, se taie la lăţimea dorită benzi care apoi se scurtează. Se rulează benzile, apoi se prăjesc în ulei încins.

CRISTINA DUMITRACHE, ALEXANDRIA.
Spuma de mere se obţine din următoarele ingrediente: 4 mere mari, 7 pastile de zaharină (după gust), două albuşuri, scorţişoară.

Preparare:
Se spală merele şi se introduc la copt într-o tavă, cu două căni de apă. Cînd s-au înmuiat, se răcesc şi se dau prin sită. Albuşurile se bat spumă cu zaharina dizolvată în puţină apă, apoi se adaugă pasta de mere şi scorţişoara. Se serveşte rece, în cupe. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda