x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

14 Mai 2009   •   00:00

"Să te ferească sfântul de locul unde oamenii prânzesc şi nu te cheamă la masă" Proverb albanez



Cornelia Pascu, Bucureşti. Pentru mâncarea de linte cu costiţă afumată aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g linte, o ceapă, o lingură cu untură (3 linguri ulei), 2 linguri suc de roşii, 250 g costiţă afumată, 2 foi de dafin (cimbru), 4-5 căţei de usturoi, sare, piper. Preparare: Curăţaţi lintea de impurităţi. Spălaţi-o în trei ape, apoi o lăsaţi la început în apă călduţă până a doua zi. Într-un vas mai mare o puneţi la fiert până se înmoaie. Într-o cratiţă puneţi untura, ceapa tăiată mărunt, costiţa tăiată felii şi căliţi totul. Când ceapa s-a înmuiat adăugaţi lintea scursă, sucul de roşii, dafinul (cimbrul), sare, piper şi din apa în care a fiert lintea două căni. Daţi la cuptor pentru 30 de minute după care scoateţi şi adăugaţi usturoiul pasat, dregeţi de sare şi piper, mai adăugaţi zeamă, dacă e prea scăzută, şi mai lăsaţi 10 minute. Ionela Vulpescu, Reşiţa. Pentru vărzări aveţi nevoie de ingredientele următoare: o varză murată potrivită, două ouă, 500 g făină, o cană lapte, 4 linguri untură, 1/2 linguriţă sare, 1/2 pacheţel drojdie, un morcov, doi căţei de usturoi, piper (cimbru), două cepe. Preparare: Tăiaţi fideluţă varza şi spălaţi-o în două ape. Într-o cratiţă tocaţi şi ceapa fideluţă, radeţi morcovul şi împreună cu untura căliţi varza. Când s-a înmuiat adăugaţi cimbrul, piperul, usturoiul pisat şi daţi deoparte. Înmuiaţi drojdia într-o lingură de lapte. Frecaţi gălbenuşurile cu sarea, untura şi drojdia, apoi adăugaţi făina, tot laptele şi albuşurile bătute spumă. Frământaţi bine şi lăsaţi la crescut până se dublează ca volum. Întindeţi o foaie de 1 cm grosime, faceţi forme cam de 10 cm. Puneţi în centru câte o linguriţă de varză călită şi îndoiţi un colţ obţinând un triunghi, îl apăsaţi ca să se lipească bine şi apoi le prăjiţi în ulei.


×
Subiecte în articol: agenda