x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

04 Iun 2009   •   00:00

Ruladă de caşcaval şi Tăiţeii cu varză

Mariana Barbu, Bucureşti. Pentru o ruladă de caşcaval aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, 3 linguri cu smântână, 3 linguri cu făină, 150 g caşcaval, 50 g unt, sare.

Preparare: Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Amestecaţi fără cocoloaşe gălbenuşurile cu smântâna, făina şi un praf de sare. Bateţi spumă albuşurile şi le încorporaţi în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor. Turnaţi totul în tava aragazului, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină. Daţi la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Încercaţi cu o scobitoare, dacă este coaptă. Când s-a copt, răsturnaţi-o pe un prosop, presăraţi bucăţele de unt şi caşcaval ras, apoi rulaţi-o, potriviţi-o şi daţi-o la cuptor în tavă pentru încă 10 minute. Serviţi ca aperitiv sau dimineaţa la ceai.

 

Cristina Ionescu, Câmpina. Tăiţeii cu varză se prepară din următoarele ingrediente: un pachet mic de ţăiţei laţi (laşte) cu ou, o ceapă, o varză potrivită, ulei, sare, piper şi mărar.

Preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o într-un vas, presăraţi sare şi amestecaţi-o bine, apoi o lăsaţi 15 minute. Puneţi la fiert tăiţeii, apoi undiţi-i în apă rece, strecuraţi-i şi daţi-i deoparte. Într-un vas, puneţi în ulei, la înăbuşit, ceapa tăiată solzi. Mai frecaţi puţin varza şi o stoarceţi uşor de zeamă, apoi o adăugaţi peste ceapă atunci când este înmuiată, amestecaţi şi lăsaţi la cuptor să se călească până scade bine. Amestecaţi tăiţeii dregeţi de sare şi piper, eventual ardei iute pisat şi presăraţi mărar tocat fin. (Veronica Bectaş)

 

"Fă mâncarea simplă şi lasă ca fiecare lucru să aibă gustul său"
Maurice Edmond Sailland, scriitor francez

×
Subiecte în articol: agenda