x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Miliardarul Rupert Murdoch ar putea cumpăra Formula 1

Miliardarul Rupert Murdoch ar putea cumpăra Formula 1

20 Apr 2011   •   15:03
Miliardarul Rupert Murdoch ar putea cumpăra Formula 1
Sursa foto: /LAT/Autosport

Formula 1 ar putea avea începând din acest an un nou proprietar după ce competiţia-regină a motorsportului a suscitat interesul miliardarului american Rupert Murdoch.

Potrivit Sky News, compania media News Corporation, care este deţinută de Murdoch, ar urma să facă o ofertă pentru preluarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, însă Bernie Ecclestone, cel care administrează F1, a catalogat drept "porcării" aceste informaţii.

Sky News, deţinut parţial de News Corp, a precizat că Murdoch ar intenţiona să se alieze cu miliardarul mexican Carlos Slim în tentativa de preluare a drepurilor comerciale ale F1, aflate acum în proprietatea CVC Capital Partners.

În replică, Ecclestone spune că Formula 1 nu este de vânzare. "Sunt porcării. Formula 1 nu este de vânzare. Şi oricum nu am fi vândut unui grup media pentru că asta ar fi limitat capacitatea de a negociea cu alte companii de profil", a spus Ecclestone.

Totuşi, Ecclestone a vândut în trecut drepturile pentru F1 unei companii media, Kirch Group din Germania. Apoi, în 2006 acestea au fost achiziţionate de CVC pentru mai mult 2,5 miliarde de dolari, tranzacţie finanţată parţial de Royal Bank of Scotland şi Lehman Brothers.

News Corp nu a dorit să comenteze informaţiile, pe care le consideră simple speculaţii.

În cazul în care va decide să nu cumpere Formula 1, News Corp ar putea intra în competiţie prin achiziţionarea drepturilor TV pentru numeroasele posturi de televiziune pe care le deţine. Principala piaţă vizată este cea din Anglia, unde cursele din "Marele Circ" sunt transmise de postul public BBC, care oferă aproximativ 40 de milioane de lire sterline anual în cadrul unui contract care va expira la sfârşitul sezonului 2013. De altfel, BBC se află sub presiunea de a reduce cu 60% costurile asociate evenimentelor sportive, iar Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai costisitoare.

×