x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Modele imprimate pe parchet

Modele imprimate pe parchet

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    26 Iun 2008   •   00:00

Pe măsură ce înaintăm în secolul XXI, industria pardoselilor trece ea însăşi printr-o epocă de posibilităţi nelimitate.

Pe măsură ce înaintăm în secolul XXI, industria pardoselilor trece ea însăşi printr-o epocă de posibilităţi nelimitate. Astfel, companiile dezvoltă în permanenţă noi tehnologii inovatoare pentru a crea pardoseli care să reflecte texturi, desene şi modele care cu cîteva decenii în urmă ar fi fost imposibil de realizat. Nevoia de a echilibra balanţa vieţii cotidiene agitate se reflectă în nevoia de a aduce natura înapoi în viaţa noastră. În cadrul ultimei ediţii Construct Expo Ambient, am avut ocazia să descoperim o gamă nouă de pardoseli pentru piaţa de la noi, gamă care surprinde prin aspectul cu totul altfel. Astfel, sîntem obişnuiţi ca parchetul să imite esenţe ale diferiţilor arbori sau să fie făcut dintr-o anume esenţă lemnoasă.

 

Descrierea gamei

Gama Design Collection, prezentată de Proges în cadrul tîrgului, reprezintă o varietate unică de modele noi, imprimeuri şi compoziţii, modele care se pretează traficului comercial mediu şi pot fi potrivite şi pentru decorarea biroului, cafenelelor, hotelurilor, grădiniţelor pentru copii etc. Din gama “Design Collection” ne-au atras atenţia două modele florale, “Paloma”, care jonglează cu lumea visului din Art Nouveau şi îmbină contraste de lumină-întuneric. La fel de impresionant este şi modelul de piatră “Fengshui-Stone”, menit să ne amintească de o plimbare de-a lungul malului unui rîu.

Practic soluţia de amenajare propusă reprezintă plăci de parchet de dimensiunile specificate în explicaţia foto, imprimate cu modelele de genul celor mai sus amintite.

 

Şedinţe de Iniţiere în design-ul ambiental

Cei de la Agora Art Studio ( www.agorastudio.ro ) au lansat tuturor celor care au ca pasiune amenajarea spaţiului în care locuiesc, celor pentru care a trăi cu stil este o necesitate, invitaţia de a urma şedinţele de Iniţiere în Design-ul Ambiental. Iniţiatorii programului ne vorbesc foarte frumos despre acesta, subliniind următoarele: “Şedinţele noastre reprezintă o călătorie în lumea fascinantă a celor mai frumoase interioare, a celor mai celebri arhitecţi, decoratori şi designeri de mobilier, o lume în care creatorul devine “sculptor al volumelor, pictor al culorii, muzician pentru armonie şi filozof pentru măsură”.

Cunoştinţele teoretice prezentate atractiv vor fi completate cu ore de workshop, cu scopul de a releva o imagine cît mai clară a ambientului, ca factor pozitiv în dezvoltarea personalităţii. Programul se va desfăşura în perioada 30 septembrie-16 decembrie 2008, în fiecare marţi, în intervalul orar 17:00-19:00, sub îndrumarea Dr Arh. Ştefania Victoria Ruse, la acest moment avînd loc înscrierile.

×