x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

News

de Jurnalul National    |    01 Feb 2008   •   00:00

Nissan QASHQAI a fost declarată “Ma­şina anului” în Portugalia. Maşina a devansat modele cunoscute precum Ford Mondeo, Renault Laguna sau Twingo.

QASHQAI, MAŞINA ANULUI. Nissan QASHQAI a fost declarată “Ma­şina anului” în Portugalia. Maşina a devansat modele cunoscute precum Ford Mondeo, Renault Laguna sau Twingo. De asemenea, Nissan QASHQAI a fost nominalizat la categoria “Maşina de familie a anului” cu versiunea de 1.5 Turbo diesel, iar Nissan X-Trail a fost declarat câştigător la categoria “Cea mai bună maşină offroad”.

 

S-A DAT! Unul dintre cele o sută de exemplare din seria specială “Col­le­zione Cento” a modelului Maserati Quat­troporte, prezentată la ediţia 2008 a Salonului Auto de la Detroit, şi-a găsit deja proprietarul... în Ro­mâ­nia. Intitulată sugestiv “Colle­zio­ne Cento”, această versiune a berli­nei italiene se va produce în doar 100 de exemplare şi are un motor V8 de 4,2 litri, care dezvolta 400 de cai-putere.

 

LOGAN. Dacia a fost anul trecut bran­dul cu cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor în Europa, cu un avans de 85,9%, ca urmare a cererii mari pentru modelul Logan, potrivit unui studiu realizat în 27 de state eu­ropene, dar care nu includ România şi Bulgaria. Cel mai bine vândut brand la nivel european a fost Volkswagen, cu 1.607.750 de unităţi, urmat de Opel/Vauxhall, cu 1.323.076 de unităţi, şi Ford, cu 1.287.182 de maşini ­comercializate.

 

COPII CHINEZEŞTI. Două automobile produse de constructori chinezi, care seamănă cu modelele BMW X5 şi Toyota RAV4 au primit aprobarea UE pentru a fi comercializate pe piaţa europeană. Este vorba despre modelul UFO, fabricat de constructorul chinez Zhejiang Jonway, şi despre automobilul CEO, produs de Shuanghuan, care ar putea intra pe piaţă chiar luna viitoare.

×
Subiecte în articol: auto