x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noua Fabia,Skoda de lux

Noua Fabia,Skoda de lux

de Dragos Stoica    |    24 Iun 2007   •   00:00
Noua Fabia,Skoda de lux

Disponibilă in şapte variante de motorizare, noua Fabia respectă blazonul mărcii, apropiindu-se calitativ de rivalele sale mai scumpe.Lansată in februarie, noua Fabia a ajuns in sfărşit şi in Romănia, fiind prezentată oficial in urmă cu trei săptămăni.Modelul testat pe traseul Bucureşti - Mamaia şi retur a fost Elegance 1.2 HTP, 70 CP, cu transmisie manuală in cinci trepte.

Disponibilă in şapte variante de motorizare, noua Fabia respectă blazonul mărcii, apropiindu-se calitativ de rivalele sale mai scumpe.

Lansată in februarie, noua Fabia a ajuns in sfărşit şi in Romănia, fiind prezentată oficial in urmă cu trei săptămăni. Dincolo de asemănarea vizibilă cu Roomster, ale cărei linii au fost păstrate de constructorii cehi mai ales in partea frontală, noua Fabia este mai mare decăt generaţia precedentă, spaţiul astfel rezultat fiind folosit in primul rănd pentru ridicarea nivelului de confort al pasagerilor.

DRUM. Modelul testat pe traseul Bucureşti - Mamaia şi retur a fost Elegance 1.2 HTP, 70 CP, cu transmisie manuală in cinci trepte. Dacă in oraş maşina s-a strecurat uşor prin traficul aglomerat, greul a apărut pe autostradă, acolo unde motorul de 1,2 litri s-a intrebuinţat sensibil pentru respectarea orarului. Concret, la viteza de 150 km/h, acul turometrului s-a pironit la valori de 4.800 rpm, consumul ridicăndu-se undeva in jurul a 12 litri. Oricum, versiunea testată este găndită in primul rănd pentru mediul urban, in timp ce amatorii de drumeţii pot opta pentru alta din variantele de motorizare, care mai sunt 1.4 MPI (86 CP), 1.6 MPI (105 CP), 1.6 MPI (105 CP - transmisie automată), 1.4 TDI PD (70 CP), 1.4 TDI PD (80 CP) şi 1.9 TDI PD (105 CP).

Interior - Prietenoasă şi dotată

Noua Skoda Fabia beneficiază de un aspect interior extrem de plăcut. Planşa centrală este echipată cu patru ceasuri analogice, cu 19 martori de bord, precum şi cu un display care arată ora şi numărul kilometrilor parcurşi. Amplasat in raza vizuală a şoferului, sistemul Maxi-Dot afişează datele transmise de computerul de bord. In regim opţional, doritorii pot alege şi pentru instalarea unui sistem hands-free cu Bluetooth pentru telefoanele mobile. Totodată, tot ca opţiune, există o mufă input-audio care face posibilă conectarea unui iPod, CD, mp3, DVD player sau PDA. In caz că veţi dori sistem de navigaţie, veţi fi foarte mulţumiţi: acesta este ViaMichelin, dar instalarea sa necesită o co-mandă fermă, fiind nevoie de o preechipare ce trebuie comandată din fabrică.

Strategie - Vor să văndă 2.500 de unităţi

Conform importatorului Porsche Romănia, vănzările noi Skoda Fabia ar trebui să atingă valoarea de 2.500 de maşini pănă la finele lui 2007. Pentru moment, la vănzare este disponibilă numai in varianta hatchback, aceasta urmănd să se văndă in paralel cu vechea generaţie care incă mai există pe stoc. Conform brand managerului Skoda, Vlad Rusu, varianta break este preconizată să apară la toamnă şi va fi disponibilă in Romănia de la inceputul anului viitor.

Avănd in spate ascendentul celor peste 1,5 milioane de maşini văndute din prima generaţie, noua Skoda Fabia este maşina care oferă cea mai mare dimensiune pentru spate, pentru genunchi şi picioare, iar portbagajul noului model are o capacitate de depozitare standard de 300 de litri, aceasta mărindu-se insă in cazul rabatării scaunelor spate. Tot in standard, noua Fabia este dotată cu airbaguri pentru şofer, pentru pasagerul din dreapta şi pentru pasagerii din spate. Alte dotări notabile le reprezintă sistemul de climatizare automată Climatronic, funcţia de monitorizare a presiunii in pneuri, farurile adaptive, precum şi proiectoarele de ceaţă cu funcţie Cornering.

Date tehnice:

Skoda Fabia Elegance 1.2 HTP

Capacitate: 1.198 cmc, 3 cilindri

Putere: 70 CP/5.400 rpm

Cuplu maxim: 112 Nm/3.000 rpm

Transmisie: cutie manuală, in cinci trepte

Viteză maximă: 163 km/h

Greutate proprie: 1.050 kg

Consum mixt: 5,9 l/100 km

Clasă emisii: Euro IV

Preţ DDP: 12.107

×
Subiecte în articol: auto fabia skoda