x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noua Honda CR-V, evolutie nipona

Noua Honda CR-V, evolutie nipona

de Dragos Stoica    |    11 Feb 2007   •   00:00

Lansat in Romania in urma cu zece zile, ultimul model CR-V spera sa se vanda in 450 de unitati de-a lungul acestui an.

PREMISE. De-abia lansata in Romania, noua Honda CR-V a atras destui potentiali clienti

Lansat in Romania in urma cu zece zile, ultimul model CR-V spera sa se vanda in 450 de unitati de-a lungul acestui an.

De la sfarsitul lunii ianuarie, oferta pietei auto romanesti s-a imbogatit cu un nou SUV, cea de-a treia generatie a Hondei CR-V fiind acum disponibila pentru comanda.

MOTORIZARI. Daca in cazul unor alte masini sunteti nevoiti sa stati destul de mult pe ganduri atunci cand alegeti motorizarea care urmeaza sa va echipeze automobilul, lucrurile sunt mult mai simple in cazul noului CR-V. Niponii de la Honda au ales de aceasta data numai doua motoare, unul pe benzina, cu o capacitate de 2,0 litri, si care dezvolta 150 CP la 6.200 rpm, precum si celebrul diesel de 2.2 i-CDT-i, capabil de 140 CP la numai 2.000 rpm. Transmisia este la randul sau de doua feluri, o cutie manuala cu sase trepte sau una automata in cinci rapoarte, progres fata de generatia anterioara.

Masina poate transporta cu usurinta cinci pasageri adulti, tractiunea fiind integrala si permanenta. In ceea ce priveste liniile exteriorului sau, acestea pastreaza in general linia clasica CR-V, cu precizarea ca totul este acum mult mai pretentios. Acuzati altadata de prea mult conservatorism, proiectantii de la Honda n-au facut rabat de la imaginatie, rezultand un SUV evident mai sofisticat si mai bine actualizat tehnologic decat cele doua modele care l-au precedat.

Strategie - Retea noua de dealeri

Noul model Honda CR-V poate fi deja comandat, primele unitati urmand sa fie livrate in luna aprilie. Avand in vedere dezvoltarea pietei auto din Romania, Honda Trading Corporation si-a deschis in toamna anului trecut subsidiara romaneasca, Honda Trading Romania. Conform declaratiilor facute la lansarea noului model, oficialii se asteapta sa vanda in Romania 450 de masini, pana in prezent fiind inregistrate deja 40 de comenzi. Totodata, Honda Trading Romania tinteste ca la finalul anului 2010 sa aiba o cifra de vanzari in tara de peste 3.000 de unitati. Cum pana nu demult era destul de dificil pentru clientii din anumite zone ale tarii sa ajunga la un eventual dealer, strategia noii companii presupune si reorganizarea totala a acestui sector, ce va fi regandit in asa fel incat sa existe 20 de puncte de vanzare Honda in intreaga tara. In functie de versiune si dotari, preturile noii CR-V variaza de la 22.000 de euro la 28.000 de euro, fara TVA. De la lansarea din 1996, CR-V s-a vandut in peste 2,5 milioane de unitati pe plan mondial. Noua Honda CR-V este construita in Marea Britanie motiv pentru care beneficiaza de scutirea taxelor vamale.

Tehnologie - Dotari numeroase

Inca din versiunile de baza, Elegance si Sport, noul model CR-V beneficiaza de dotari numeroase. Printre acestea pot fi enumerate cele sase airbaguri, jantele din aliaj, sistemele ABS, EBD, VSA (echivalentul ESP-ului), inchidere centralizata cu telecomanda pe cheie, senzor de ploaie, proiectoare ceata, climatizare pe doua zone, volan reglabil pe doua directii cu comenzi audio, geamuri electrice fata-spate, oglinzi rabatabile electric, cruise control, radio-CD.
In plus, echiparea Executive are faruri xenon cu senzor de lumina, senzori de parcare, camera de luat vederi pentru marsarier, scaun sofer cu reglaje electrice, scaune fata cu incalzire, instalatie audio cu subwoofer si sistem de navigatie. Portbagajul este incapator, avand un volum de 524 de litri.

DATE TEHNICE
Honda CR-V
Cilindree:
  • 1.997 cmc (benzina)
  • 2.204 cmc (diesel)
    Putere:
  • 150 CP/6.200 rpm (benzina)
  • 140 CP/4.000 rpm (diesel)
    Cuplu:
  • 192 Nm/4.200 rpm (benzina)
  • 340 Nm/2.000 rpm (diesel)
    Transmisie:
  • manuala, in 6 trepte, sau automata, in cinci trepte
  • Viteza maxima:
  • 190 km/h (benzina)
  • 187 km/h (diesel)
    Consum mixt:
  • 8,1 l/100 km (benzina)
  • 6,5 l/100 km (diesel)
    Pret CIP:
  • 22.000 - 28.000 euro
  • ×
    Subiecte în articol: auto cr-v honda