x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O nouă istorie a artei

O nouă istorie a artei

17 Noi 2007   •   00:00

O punere in lumină a evoluţiilor culturale din toate zonele lumii, materializată in lucrarea "Oglinda lumii. O nouă istorie a artei", a fost lansată in Romănia săptămăna trecută.

O punere in lumină a evoluţiilor culturale din toate zonele lumii, materializată in lucrarea "Oglinda lumii. O nouă istorie a artei", a fost lansată in Romănia săptămăna trecută. Opera aparţinănd lui Julian Bell are o remarcabilă putere de cuprindere, de la arta preistorică la cea contemporană, discutănd chiar lucrări de la inceputul anilor 2000.

Biografie Julian Bell

Julian Bell, fiul artistului şi criticului Quentin Bell, s-a născut in 1952. In prezent, el predă istoria şi teoria artei la City & Guilds of London Art School. Picturile sale au fost expuse in intreaga lume, scrie cronici de artă şi de carte in revista literară London Review of Books, in suplimentul cotidianului The Times, Times Literary Supplement, in The New York Review of Books şi in ziarul The Guardian.

Cealaltă faţetă a personalităţii lui J. Bell, cea de pictor, aduce avantajul privirii "din interior" asupra fenomenului artistic in evoluţia sa, ceea ce conferă căldură textului şi justifică o dată in plus subiectivitatea acestei sinteze.

×