x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Organizatii nonguvernamentale

Organizatii nonguvernamentale

14 Apr 2006   •   00:00

Fundatia Hospice "Casa Sperantei" este o organizatie de caritate infiintata la Brasov in 1992, in scopul introducerii si extinderii in Romania a asistentei bolnavilor incurabili in stadii avansate terminale.

Fundatia Hospice "Casa Sperantei" este o organizatie de caritate infiintata la Brasov in 1992, in scopul introducerii si extinderii in Romania a asistentei bolnavilor incurabili in stadii avansate terminale. In acest moment, programele Hospice se deruleaza de asemenea in Bucuresti si Oradea. Asistenta gratuita la domiciliu este asigurata de medici specialisti oncologi, medici de medicina generala si asistente medicale. Ingrijirea consta in tratament simptomatic, controlul durerii, asistenta psiho-emotionala si spirituala. Sunt ingrijiti bolnavi oncologici in faze avansate, pentru care tratamentul curativ nu mai este eficient. Fundatia Hospice "Casa Sperantei" ofera servicii medicale complementare pacientilor din reteaua sanitara de stat si privata. Serviciile oferite de fundatie constau in asistenta la domiciliu pentru bolnavi oncologici de toate varstele, asistenta la domiciliu pentru copiii cu afectiuni neoplazice, malformatii congenitale, distrofii neuromusculare, consiliere pentru pacienti si familiile acestora.

Hospice "Casa Sperantei" isi propune promovarea unor programe de educatie a personalului medical si a publicului larg in scopul extinderii la scara nationala a acestui tip de servicii. In acest scop au fost organizate conferinte nationale de medicina paliativa si a fost infiintata Asociatia Nationala de Ingrijire Paliativa (ANIP). Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.hospice.ro.

×
Subiecte în articol: info