x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Simona Chiriac    |    16 Iul 2008   •   00:00

Am fost plăcut impresionată de felul în care se desfăşoară astăzi cursurile de specializare pentru bucătari

Am fost plăcut impresionată de felul în care se desfăşoară astăzi cursurile de specializare pentru bucătari. Precizie şi foarte mare grijă pentru ceea ce trebuie să simtă oaspetele care trece pragul unui restaurant. Şi pentru că turiştii români călătoresc din ce în ce mai mult în afara ţării, descoperă noi abordări şi noi stiluri de a găti. Din această perspectivă, turismul poate fi nu numai un factor de dezvoltare, cît şi de educaţie, iar Răzvan Pîrjol (CEO THR) şi-a propus ca şcoala pe care o conduce să se transforme într-o şcoală a zîmbetului. "Atunci cînd îţi începi dimineaţa cu un zîmbet totul este excelent. Sînt nişte meserii în care ne transpunem ca şi clienţi. Eu consider că în aceste meserii, care ţin de restauraţie, există un element de bază: atitudinea. Important este să construieşti o relaţie cu oaspetele tău, pe care însă este mai greu să o păstrezi. Doar infrastructura nu este suficientă, oamenii pleacă cu o idee, cu o impresie puternică despre ceea ce i-a impresionat. Acest lucru se întîmplă oriunde în lume. În definitiv, o cameră de hotel este cam aceeaşi căsuţă în lume, cu specificităţile ei, dar ceea ce rămîne cu adevărat este relaţia umană."

×
Subiecte în articol: agenda