x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Maria Belu-Burtea    |    04 Iun 2009   •   00:00
Pauză de cafea

... că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti! Când vorbim despre profesioniştii în domeniul culinar amintim de bucătarii şi maeştri bucătari, mulţi dintre ei creatori de reţete, în felul acesta bucătăria îmbogăţindu-se cu arome şi gusturi noi.



La Bucharest Food Festival am cunoscut câţiva "grei" în domeniu precum Radu Gerheş, Silvian Scornea sau Alexandru Pădurean (inegalabilul Şoni). Papa la Şoni a încântat "audienţa" care se afla în zona ceaunelor cu preparatele lui, poate pentru necunoscători banale, cu adevărate "opere" precum gulaş de vită, gulaş de fasole cu carne etc., alături de neasemuitele murături care însoţeau felurile de mâncare.

"Mergem cu ceaunele oriunde suntem invitaţi, noi suntem «echipa mobilă», ca să zic aşa", mi-a spus Horaţiu, unul dintre componenţii trupei. "Echipa mobilă" este compusă din patru reghineni, un făgărăşean şi patru moldoveni din Huşi, toţi tineri, care poate n-au studii de specialitate, dar ei pot găti pentru sute şi mii de oameni, preparate pe care aceştia le-ar mânca şi cu ochii (sunt una dintre persoanele care a gustat ce prepară ei şi vă rog să mă credeţi pe cuvânt că mâncarea este fără cusur). "În tot ce facem noi contează reţetele, mâna bucătarului, ingredientele, iar restul este un joc al condimentelor", mi-a mai declarat Horaţiu.

×
Subiecte în articol: agenda