x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Simona Chiriac    |    22 Oct 2009   •   00:00

Nu cred că există o anumită vârstă de la care să începi să găteşti. Chiar şi un copil de numai o şchioapă poate să facă o salată sau un sandviş, atât timp cât percepe toată această "muncă" drept o joacă.



O joacă puţin altfel, în care îi este permis să miroasă şi să guste "jucăriile" vegetale. Cam asta au făcut şi copiii care au participat la Bucharest Food Festival la un inedit concurs de pregătit sandvişuri. Au putut alege şi testa orice ingredient, fie că erau măsline, ceapă, piept de pui, ouă sau brânză. Interesante au fost reacţiile copiilor atunci când au dat peste ingrediente mai neobişnuite pentru ei, precum o uriaşă lămâie verde cu o coajă tare (de fapt, un fruct de avocado, ideal pentru salate) sau o pufoasă cremă de brânză ce a trecut uşor drept unt. Cât despre sandvişuri... Acestea puteau fi descrise mai degrabă drept nişte Turnuri Babel ale bucătăriei. Ingrediente puse unele peste altele ameţitor, presărate cu sare, picurate cu ulei de măsline şi decorate cu frunze de mărar sau pătrunjel. Nu ştiu ce gust aveau sandvişurile şi nici nu cred că aş fi putut gusta nici măcar o bucăţică. "Bucătarii" au savurat în doi timpi şi trei mişcări tot ceea ce migăliseră vreme de o jumătate de ceas. Dacă le-a plăcut? S-au lins pe degete!

×
Subiecte în articol: pauza de cafea