x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pentru vara asta Michelin ne propune Primacy 3

Pentru vara asta Michelin ne propune Primacy 3

17 Mai 2012   •   19:38
Pentru vara asta Michelin ne propune Primacy 3

Cand trecem de la cauciucurile de vara la cele de iarna cautam ca cele pe care le achizitionam la mana a doua sa fie cat mai ieftine si sa aibe putina "carnita'. Foarte putini dintre noi se gandesc ca intre masina si sosea, prin anvelope exista o suprafata de contact... cat o palma. Intelegeti acum cat de importanta devine decizia de a cumpara o anvelopa?

Plecand de la intelegerea gresita a rolului anvelopei, Michelin a lansat zilele trecute pe piata din Romania anvelopa Primacy 3, care isi propune sa deschida o era cu totul noua din punct de vedere al sigurantei rutiere.

Anvelopa Michelin Primacy 3 ofera aderenta excelenta la franarea pe suprafete uscate sau umede si la virarea pe carosabil umed. Acest fapt a fost demonstrat in cadrul testelor realizate in 2011 de catre TÜV SÜD Automotive si IDIADA, doua organizatii independente. Un exemplu al superioritatii acestei anvelope este acela ca la 100 km/h, pe carosabil uscat, distanta de franare in cazul Michelin Primacy 3 a fost in medie cu 2,2 m mai mica decat in cazul anvelopelor concurente. Si, ca in cazul tuturor anvelopelor Michelin, la randamentul kilometric sporit se adauga si reducerea consumului de carburant - in acest caz, pana la 70 litri pe toata durata de viata a anvelopei.

Cifre statistice
70% din accidentele rutiere au loc pe carosabil uscat
60% din accidente au loc in orase, la viteze reduse
75% din accidente au loc pe drum drept

×