x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Piele ciocolatie in toiul iernii

Piele ciocolatie in toiul iernii

28 Apr 2006   •   00:00

Iti doresti un look estival de Craciun? O excursie intr-o tara cu plaje insorite in aceasta perioada nu este la indemana oricui, asa ca ai la dispozitie o solutie mult mai rapida si mai accesibila.

Iti doresti un look estival de Craciun? O excursie intr-o tara cu plaje insorite in aceasta perioada nu este la indemana oricui, asa ca ai la dispozitie o solutie mult mai rapida si mai accesibila. Cu ajutorul cremelor si al sprayurilor autobronzante vei avea un bronz stralucitor in numai cateva minute. Poti incerca si cabinele de bronzare cu ultraviolete, dar trebuie sa stii ca acestea pun in pericol sanatatea pielii. De aceea, bronzul obtinut cu autobronzante este considerat cea mai simpla si mai inofensiva varianta.

Avantaje si dezavantaje. Marele avantaj al autobronzantelor: poti avea pielea ciocolatie fara riscurile de imbatranire prematura si de cancer cutanat, asociate razelor ultraviolete.

Coloratia obtinuta prin autobronzante nu persista insa mai mult de patru-cinci zile, in functie de produs. Aceasta persistenta limitata poate fi privita ca un dezavantaj, dar si ca un avantaj (daca nu ne place bronzul obtinut, nu trebuie sa asteptam prea mult pentru a reveni la culoarea de baza). Vechile probleme ale autobronzantelor legate de culoarea nenaturala (portocalie) sau neomogena (cu dungi), de mirosul neplacut al produselor sau de modalitatea dificila de aplicare au fost eliminate de noile generatii de autobronzante de calitate.

Compuse dintr-o substanta activa numita dihidroxiacetona (DHA), autobronzantele actuale patrund in stratul superficial al pielii si determina culoarea ciocolatie, care se elimina o data cu descuamarea pielii si prin spalare.

Creme, lotiuni, sprayuri. Autobronzantele exista sub diverse forme: creme, lotiuni, geluri, sprayuri... Pentru fata, dermatologul Mihaela Leventer recomanda cremele cu proprietati hidratante pentru a evita uscarea tenului. In schimb, pentru corp se poate folosi orice produs din gama autobronzantelor.

Desi inlocuiesc cu succes razele soarelui sau cabinele de bronzare, produsele cosmetice necesita cateva masuri de precautie. Autobronzantele se aplica numai pe pielea sanatoasa si curata. De asemenea, cele mai bune rezultate se obtin daca in prealabil se efectueaza exfolierea pielii, pentru a elimina celulele moarte. Astfel, se evita aparitia petelor inestetice, dar si astuparea porilor cu produsele respective.
SOLAR
Avertismentele medicului Mihaela Leventer ar trebui sa le dea fiori celor care vor sa mearga la solar. Razele ultraviolete emise de solar provoaca leziuni ale celulelor pielii ce pot degenera in cancer. Riscurile sunt duble in raport cu expunerea la soare. Cabinele de bronzare sunt periculoase si pentru ochi. De aceea este obligatorie purtarea unor ochelari speciali in interiorul solarului.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul