x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Prelatele pentru piscine

Prelatele pentru piscine

de Adela Parvu    |    20 Iun 2009   •   00:00
Prelatele pentru piscine
Sursa foto: /Starline

Cine s-ar fi gândit că pentru o piscină, fie ea privată sau publică, prelata de protecţie poate fi un mod de economisire a banilor necesari întreţinerii ei, dar şi o soluţie de prevenire a accidentelor? Considerată doar un moft şi un accesoriu neimportant, prelata îşi dovedeşte pe deplin eficienţa în urma folosirii acesteia de cei care au investit pentru montarea ei.



ACŢIONATE ELECTRIC
Prelatele moderne sunt configurate special pentru fiecare tip de piscină în parte, indiferent de forma ei. Ele sunt înglobate, încastrate în ansamblul piscinei şi se desfăşoară de sub marginile ei. Ele nu sunt vizibile când sunt retrase. Poate că termenul de prelată nu este cel mai potrivit, dar ideea este că aceste sisteme de acoperire nu necesită nici un fel de muncă manuală, nu trebuie întinse de cineva. Ele pot fi acţionate printr-o simplă apăsare de buton. Mecanismele de ultimă oră asigură o desfăşurare lină şi fără zgomot a prelatelor, graţie motoarelor performante care asigură automatizarea acţionării lor.

FORMATE DIN ŞIPCI
Sistemele de acoperire dezvoltate de firma multinaţională Starline sunt formate din şipci de PVC sau policarbonat, care se menţin deasupra apei. Ele sunt ancorate perfect la margine, asigurându-se impermeabilitate totală şi o excelentă rezistenţă. Impermeabilitatea este importantă, pentru că împiedică apa de ploaie să intre în piscină, dar şi frunzele, insectele, impurităţile. Rezistenţa contează în prevenirea accidentelor. Copiii, animalele de companie nu vor păţi nimic dacă vor cădea pe prelată, aceasta susţinându-i şi ferindu-i de la înec.

Calitatea apei piscinei este foarte importantă. Pompa, filtrele şi substanţele de curăţare contează enorm în menţinerea parametrilor corecţi, dar asta înseamnă costuri şi energie. Cu ajutorul sistemelor de acoperire a piscinelor Starline se pot economisi bani şi energie cu până la 70%. Astfel, prelatele asigură o protecţie a apei şi prin aceasta şi a calităţii ei, care nu mai trebuie suplimentar curăţată, proces în care este absolut necesară şi utilizarea de curent electric

×