x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Premianţii Moşului

Premianţii Moşului

de Roxana Vintila    |    08 Feb 2009   •   00:00
Premianţii Moşului

VIZITĂ  •  LA REDACŢIA JURNALULUI
Cu puţin timp înainte ca Moşul să aducă bucurie în sufletele tuturor copiilor prin cele mai frumoase jucării şi dulciuri, Jurnalul Naţional a organizat în luna cadourilor (decembrie 2008) concursul "Scrieţi o scrisoare lui Moş Crăciun". 



Dintotdeauna Moşul şi-a respectat promisiunile faţă de "copiii săi". Pe lângă sacul plin de cadouri, Moşul a primit şi el unul plin de scrisori... de la cei mari şi de la cei mici. Şi le-a citit pe toate. Decizia a fost grea, dar Moşul trebuia să-i aleagă pe cei mai buni. Lucru care s-a şi întâmplat. Desene superbe, scrisori care mai de care mai colorate, poezii, steluţe şi fulgi de nea... câte şi mai câte. Dintre toate, Moşul a ales... un grup de elevi de la Şcoala "Sfânta Maria", din Mizil. Unul dintre marile premii (o vizită la redacţia Jurnalului Naţional, precum şi cărţi şi CD-uri, marca Jurnalul) a fost câştigat de elevii acestei şcoli.

Zilele trecute, elevii din clasa a V-a "A" au venit, după cum li s-a promis, la noi, la redacţie, pentru a-şi primi cadourile. Nu au mai mult de 12 ani. Sunt veseli, comunicativi şi curioşi să vadă cât mai mult din ceea ce înseamnă Jurnalul Naţional. Erau foarte interesaţi de modul în care se editează cotidianul nostru. Răspundeau cu drăgălăşenie la orice întrebare şi nu păreau timizi deloc. Au fost încântaţi că au primit autografe de la Florin Condurăţeanu, după cum îl denumea cineva – Moş Crăciun de la Jurnalul Naţional. I-au povestit "Moşului" nostru cum le-a fost drumul, care este distanţa dintre Bucureşti şi Mizil, cine este primarul oraşului lor. Am rămas miraţi că toţi ştiau cine e primar la ei în oraş!   

BUCURIE.
Copiii au venit împreună cu doamna dirigintă, fosta lor învăţătoare şi doamna profesoară de istorie. Am stat de vorbă cu doamna dirigintă, care le este şi profesoară de română, Cristina Muntean, cea care a pus la cale surpriza. Este mamă şi are un copil în vârstă de 1 an şi 10 luni. S-a întors mai repede din concediu pentru a fi alături de "bobocii ei". Tot dumneaei ne povesteşte cum au ajuns cei mici să participe la concursul organizat de Jurnalul Naţional. Ideea i-a aparţinut: "Am văzut acest concurs propus de Jurnalul Naţional, şi exact a doua zi trebuia să predau la clasă tema scrisorii. Le-am propus să participăm la acest concurs şi au fost foarte încântaţi de idee". Micuţii au compus pe loc ceva pentru Moşul, au colorat, au scris în mai puţin de o oră tot ce-şi doreau. "Nici nu am crezut vreodată că vor câştiga. Nu am primit niciodată un cadou atât de frumos", mărturiseşte Cristina Muntean.

O COMOARĂ.
Sunt nişte elevi foarte buni, le place să picteze, iubesc orele de desen şi de muzică, cele de educaţie fizică, dar şi limbile străine. "Pictează, de curând au scris o mică revistă şi le place foarte mult să citească. Doamna lor învăţătoare i-a educat în acest sens, iar eu încerc în continuare să le cultiv gustul pentru literatură prin tot felul de activităţi. Anul acesta, primul în care ei studiază limba franceză, le-am propus un joc: să recite câteva poezii, dar nu numai în română, ci şi în franceză şi în engleză. La final trebuia să aleagă varianta cea mai melodioasă. Câştigătoare a ieşit limba franceză! Scopul meu nu era tocmai acesta, pentru că după cum bine ştim, limba română este cea mai melodioasă comoară a noastră", ne-a spus în încheiere doamna Cristina Muntean.

×
Subiecte în articol: lumea copiilor