x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Premii la Constanţa pentru "Parcurile Viitorului"

Premii la Constanţa pentru "Parcurile Viitorului"

18 Iul 2009   •   00:00
Premii la Constanţa pentru "Parcurile Viitorului"

Andrei Deacu, Delia Roxana Moldoveanu şi Cătălina Ioniţă, absolvenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti, au câştigat anul acesta concursul de idei "Parcurile Viitorului", organizat de Petrom. Ei vor împărţi premiul de 4.000 de euro oferit de organizatori pentru locul I.

Locul al doilea a fost ocupat tot de o reprezentantă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, Luminiţa Tabarcă, premiată cu 1.000 de euro. Pe locul al treilea s-au clasat doi studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Alice Maria Oprica şi George Fozocos. Ei au fost recompensaţi cu un premiu în valoare de 500 de euro.

Ideea câştigătoare va fi pusă în practică la Constanţa, în cartierul CET, o zonă industrială, poluată, în care cei peste 20.000 de locuitori nu au în prezent nici un spaţiu verde. Parcul va fi construit pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi este situat în imediata apropiere a două instituţii de învăţământ.

Pentru mai multe informaţii despre proiect accesaţi www.parcurileviitorului.com.

• Petrom va investi peste 400.000 de euro în construirea parcului de la Constanţa, iar Primăria va contribui la realizarea proiectului cu lucrări în valoare de 180.000 de euro

×