x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Produse eco, unicat pentru băi şi bucătării

Produse eco, unicat pentru băi şi bucătării

de Alina Iancu    |    17 Iul 2010   •   00:00
Produse eco, unicat pentru băi şi bucătării

Chiuveta face parte din accesoriile despre care am fi tentaţi să credem că, în afară de formă şi culoare, nu mai poate fi schimbată cu nimic. Designerii, dar mai ales cercetătorii în domeniul materialelor compozite ne dovedesc încă o dată contrariu. De curând a fost lansată pe piaţa din România o nouă gamă de chiuvete, căzi normale şi de duş confecţionate dintr-un nou material ecologic numit HI-MACS. Materialul permite modelarea unei palete largi de forme, dar şi ansamblarea componentelor astfel încât ansamblul rezultat să nu aibă nici o înbinare vizibilă ceea ce îmbunătăţeşte nu numai aspectul accesoriilor, dar creşte şi nivelul de igienă.

ECOLOGIC ŞI DURABIL
HI-MACS reprezintă o nouă generaţie de plăci acrilice compozite. Este compus din 70% pulbere de piatră naturală derivată din bauxită, 25% răşină acrilică de înaltă calitate şi 5% pigmenţi naturali. Materialul este neporos, are un grad sporit de durabilitare şi îşi păstrează aspectul în timp. De asemenea este uşor de modelat şi permite adapatrea la orice formă.
Produsele care au la bază acest material au fost proiectate de către LG Hausys şi este distribuit în România de către Atvangarde Surfaces.

APLICABILITATE LA SCARĂ MARE
Gama include chiuvete şi boluri de diverse forme, dimensiuni şi culori destinate utilizării atât în săli de baie, cât şi în bucătării. Montarea oricăruia dintre ele pe un blat confecţionat din acelaşi material permite îmbinarea fără muchii vizibile în care s-ar putea aduna apă sau murdărie. Astfel curăţarea chiuvetelor va fi mai uşoară şi mai simplă, iar nivelul de igienă va fi unul crescut.

O altă calitate a acestui material este dată de termoformabilitate sau de posibilitatea de modelare pe care o oferă. În cazul în care nici una dintre chiuvetele şi bolurile existente în gamă nu este pe placul clientului, nu se potriveşte designului sau spaţiului în care se vrea instalată, se pot realiza la comandă modele unicat în care să se regăsească elementele deja existente. Aceleaşi caracteristci se menţin şi în cazul gamei gamei de obiecte sanitare care include cădiţe de duş şi căzi.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou