x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Reabilitarea termică

Reabilitarea termică

27 Oct 2007   •   00:00

Termoizolarea faţadelor reprezintă la acest moment o chestiune de mare interes, pe de o parte din pricina directivei care prevede ca toate statele membre UE să aplice un program de reabilitare termică pentru clădirile de locuit şi pentru cele publice.

Termoizolarea faţadelor reprezintă la acest moment o chestiune de mare interes, pe de o parte din pricina directivei care prevede ca toate statele membre UE să aplice un program de reabilitare termică pentru clădirile de locuit şi pentru cele publice, program care să se finalizeze cu o certificare termică a acestora. Pe de altă parte, trebuie avute in vedere şi avantajele acestei operaţiuni, anume faptul că se pot face economii considerabile la consumul de energie in condiţiile in care confortul termic al spaţiului locuibil se ameliorează semnificativ. Dată fiind importanţa acestei operaţiuni, soluţii variate dedicate ei au inceput să apară pe piaţa materialelor de construcţii.

O astfel de soluţie, recent lansată in Romănia de Henkel, cu ocazia inaugurării unei noi fabrici de adezivi la Cămpia Turzii, este noul produs destinat termoizolării clădirilor - Ceresit CT 83. Este un mortar adeziv pentru lipirea şi şpăcluirea plăcilor termoizolante de polistiren, compatibil cu sistemul de termoizolaţie Ceresit Ceretherm, a cărui folosire asigură un cost al sistemului de bază cu 10% mai mic.

×