x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Record la hot dog

Record la hot dog

18 Iul 2007   •   00:00

Americanul Joey Chestnut a căştigat concursul internaţional de măncat hot dog, desfăşurat miercuri la Coney Island, New York, după ce a făcut "să dispară" 66 de baghete de păine cu crenvurşti in doar 12 minute.

Â

Americanul Joey Chestnut a căştigat concursul internaţional de măncat hot dog, desfăşurat miercuri la Coney Island, New York, după ce a făcut "să dispară" 66 de baghete de păine cu crenvurşti in doar 12 minute. Astfel, tănărul de 23 de ani a reuşit să-l detroneze pe cel ce doborăse toate recordurile in acest domeniu, japonezul Takeru Kobayashi (29 ani), care a măncat cu trei hot dog mai puţin. Noul campion, Joey Chestnut, este inalt şi căntăreşte 97 de kilograme, cu 27 mai mult decăt cel căruia a reuşit să-i fure titlul. La eveniment au asistat peste 30.000 de persoane.

Zilele Văii Mureşului

Festivalul Văii Mureşului, care a avut loc in perioada 6-8 iulie, a promovat tradiţiile populare, arta culinară, meşteşugurile şi portul popular, in vederea dezvoltării turismului in Defileul Topliţa-Deda. La manifestare au fost aşteptate peste 70.000 de persoane.

Conform regulamentului festivalului, la această ediţie a fost interzisă comercializarea de mititei, crenvurşti, hot dog, hamburgeri, chipsuri sau a produselor cu ambalaje sclipitoare. S-au comercializat doar măncăruri tradiţionale: balmoş, mămăligă cu brănză, tocăniţe, gulaş (gulyas), ciorbe etc.

Concurs inedit

O bunică din Marea Britanie a fost incăntată de faptul că a căştigat premiul doi intr-un concurs de gătit prăjituri, pănă cănd a aflat că a fost singura participantă la competiţie. Jennifer Brown a fost curioasă să afle ce prăjitură a reuşit să fie mai bună decăt a sa, descoperind astfel adevărul. I s-a explicat că din cauza urmelor de arsură de pe marginea prăjiturii, nu realizase standardele pentru ocuparea primului loc.

Â

Drog-condiment

Vicepreşedintele Indoneziei crede că marijuana trebuie să rămănă un drog ilegal, dar propune ca persoanele care folosesc planta presărănd-o in măncărurile tradiţionale să fie trecute cu vederea de poliţie. Indonezienii obişnuiesc să adauge in măncărurile cu orez şi chiar in cafea frunze sau seminţe de marijuana. "Marijuana poate fi folosită la asezonarea măncărurilor, dar in nici un caz nu trebuie legalizată pe deplin", a declarat Jusuf Kalla.

×
Subiecte în articol: food world