x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Renault Clio

de Sebastian S. Eduard    |    11 Dec 2009   •   00:00
Renault Clio

Clio face parte din gama maşinilor "corecte" lansate de Renault. Nu costă mult, are strictul necesar, şi, în general, proporţia calitate-preţ este în favoarea clientului. Lucru cu care Clio III deja ne-a obişnuit de la lansarea lui în 2005.

Interiorul este generos pentru clasa sa, materialele sunt de bună calitate, iar finisajele sunt mai bune decât te-ai aştepta. De fapt, atât la interior, cât şi la exterior hatchback-ul preia elemente de la Megane care reuşesc să îţi confere un sentiment de confort.

Noul Clio depăşeşte şi din punctul de vedere al echipamentelor limitele categoriei sale, oferind facilităţi pentru confort şi siguranţă asemenea modelelor din segmentul C. Este singurul model din segmentul B care poate fi comandat cu sistemul de acces şi pornire fără cheie, cardul hands-free. Mai mult, pentru a debloca portiera este suficient să se atingă mânerul, fără a fi nevoie să se scoată cardul din buzunar sau din geantă. Pornirea se face prin apăsarea butonului Start, fără a fi nevoie să se introducă cardul în nişă.

Cu toate acestea, alegerea va fi a ta dacă optezi să îţi iei o maşină "cheală", configurată standard sau vrei mai mult. Ce-i drept, pe Clio poţi să optezi să-ţi pui multe "chestii", moment în care preţul va sări şi el calul, dar, ce-i drept, vei avea o maşină echipată full.

 

Noi am testat
Motorizare: 1,4 16V/100CP
Acceleraţie: 0-100km/h: 11,3 s
Viteza maximă: 183km/h
Cutie: 5+1
Consum: 8,7/5,4/6,6 l


News
MAŞINA ANULUI. Şi în acest an TVR ne tentează cu premii... în maşini. Cine vrea poate intra pe site-ul TVR şi vota pentru "Maşina anului 2010 în România". Dacă ghiceşti maşina câştigătoare, participi la tragerea la sorţi şi poţi pleca cu ea acasă. Amănunte pe www.tvr.ro/concurs.

VOLT. Chevrolet a anunţat că autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsă va fi disponibil spre sfârşitul anului viitor în California, cea mai mare piaţă de autovehicule noi din SUA. Începerea producţiei modelului Volt este programată pentru sfârşitul anului 2010. Modelul Chevrolet Volt a fost proiectat să parcurgă până la 60 de kilometri fără benzină şi fără a produce gaze de eşapament.

PREMIU AUTO BILD. Lamborghini Gallardo Spyder a obţinut distincţia Mşina Anului 2009 la categoria Cabrio din partea prestigioasei reviste germane Auto Bild. Titlul este unul dintre cele mai dezirabile din industria automobilistică, întrucât reuneşte voturile a 51.637 din cititorii revistei Auto Bild SportsCar. Cu un propulsor de 560 CP şi tracţiune integrală permanentă, noul Lamborghini Gallardo LP 560-4 Spyder oferă o experienţă extraordinară la volan, îmbinând un design puternic şi elegant, performanţe extraordinare şi carasteristici dinamice deosebite, alături de intensitatea emoţională a unei maşini decapotabile. Lamborghini Gallardo este cel mai de succes model din istoria mărcii Lamborghini.

×
Subiecte în articol: auto