x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Resurse pentru o amenajare originala si functionala

Resurse pentru o amenajare originala si functionala

18 Ian 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Douaghiduri practice de mare folos pentru aranjarea locuinti tale
AFLA CE E NOU
Douaghiduri practice de mare folos pentru aranjarea locuinti tale

Inainte de a incepe amenajarea spatiului propriu, cei mai multi dintre noi trecem printr-o documentare prealabila substantiala. In special acelora care trec prin aceasta etapa le-am gasit doua resurse tocmai bune de exploatat. Este vorba despre doua carti aparute la Editura Aquila, pe care le puteti gasi in magazinele Companiei de Librarii Bucuresti. Doua ghiduri practice am putea sa le numim, care prezinta cu lux de amanunte solutii la diferite probleme de amenajare

Prima dintre carti (foto stanga) este intitulata "Locuinte tineresti. Sugestii practice in domeniul amenajarii locuintei". Sintagma aleasa drept titlu nu se refera la faptul ca in material sunt prezentate solutii destinate exclusiv tinerilor.

Ea se adreseaza tuturor celor deschisi la nou, dornici de efecte dinamice, de culori proaspete, indraznete, de combinatii creative, de accesorii si decoratiuni sugubete, toate la un loc menite sa surmonteze plictiseala si sa intretina starea de veselie si pofta de viata.

Sunt "trecute in revista" toate colturile si functiunile unei locuinte, specificandu-se pentru fiecare in parte prin exemple creative combinate cu indicatii precise de lucru cum anume trebuie procedat pentru a obtine anumite rezultate.

Cartea trateaza intr-o maniera "tinereasca" urmatoarele categorii de teme grupate in cinci capitole: pereti, tavane si pardoseli; mobila pe care nu oricine o are; amenajari creative; computer, televizor & co; ornamente, kitsch si arta; configurarea creativa a iluminatului.

Sunt prezentate alternative sustinute de o multime de fotografii color si de planuri ale diferitelor incaperi. Trucuri optice si idei practice care sa rezolve probleme de interes, de exemplu: cum sa facem o incapere mica mai spatioasa, care sunt mobilele ideale pentru acest gen de incapere, care sunt cele mai potrivite culori pentru un spatiu mic.

Cartea este structurata pe mai multe capitole: camerele de zi si dormitoarele, camerele pentru copii si tineret, bucatariile si salile de baie, holurile si cuierele, garsonierele, mansardele, camerele de birou.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul