x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 6 motive pentru care telefonul tău procesează lent informațiile

6 motive pentru care telefonul tău procesează lent informațiile

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2024   •   14:20
6 motive pentru care telefonul tău procesează lent informațiile

Sigur ți s-a întâmplat ca telefonul tău să fie foarte lent. Trebuie să știi însă care sunt cauzele pentru a rezolva această problemă și a beneficia de toate facilitățile dispozitivului tău.

De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale

 

Primul gând este să schimbi smartphone-ul însă există și alte metode mai rapide și mai ieftine. Sunt multe motive pentru care telefonul tău are probleme iar unele pot fi rezolvate ușor. 

„Factori precum spațiul de stocare și internetul care merge încet pot avea un rol în viteza smartphone-ului,” spune Thomas Reed, director laMalwarebytes, potrivit Reader’s Digest

1. Spațiu de stocare insuficient

Dacă ai descărcat sau salvat prea multe poze, fișiere sau jocuri pe telefon, poți afecta memoria dispozitivului. În plus, poți să supraîncarci unitatea de procesare.

Dacă ți-ai consumat deja spațiul de stocare, poți apela la un serviciu cloud de salvare a fișierelor și să mai ștergi din ele.

2. Conexiune Wi-Fi lentă

Este posibil să te fi conectat la o rețea Wi-Fi publică sau gratuită, așa că verifică puterea semnalului. 

„În acest caz, nu telefonul merge greu. Dar pentru că aplicațiile încearcă să încarce date cu o conexiune lentă, răspund greu.”, explică Reed.

3. Sistem de operare vechi

Este posibil c a sistemul tău de operare să fie învechit, astfel că trebuie să cauți o actualizare disponibilă pentru descărcare. Aceasta va reda viteza telefonului și va îmbunătăți funcțiile de procare ale dispozitivului.

4. Cache-ul sau RAM-ul pline

Cu cât folosești mai mult dispozitivul, cu atât se înmulțesc datele care sunt stocate în cache-ul și RAM-ul telefonului, de la aplicații și browsing. Acești mici biți de informații virtuale se vor acumula și vor crește. Ceea ce va ocupa mai mult spațiu și va pune presiune asupra memoriei telefonului. Trebuie să cureți periodic cache-ul.

5. Aplicații

Este posibil să fi descărcat prea multe aplicații pe telefon, așa că verifică-le și șterge-le pe  cele inutile deoarece consumă spațiul de stocare și încetinesc telefonul.

Însă unele fragmente de date ar putea să reziste pe telefon dacă nu faci pașii necesari pentru dezinstalare.

6. Baterie veche 

Pe unele telefoane, precum iPhone, o baterie veche ar putea fi motivul pentru care smartphone-ul tău merge mai greu. Bateriile vechi încetinesc sistemul de operare pentru că afectează performanța sau viteza de procesare, notează useit.ro.

×
Subiecte în articol: smartphone lent