x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sahia Film deschide ferestrele

Sahia Film deschide ferestrele

de Roxana Roseti    |    22 Noi 2009   •   00:00
Sahia Film deschide ferestrele

O abordare cinematografică a zilei de 1 Decembrie - Sărbătoarea Marii Uniri. Nu este deloc atât de uşor pe cât ar părea. Sahia Film şi-a propus să organizeze un eveniment care să iasă din tiparul manifestărilor dedicate an de an sărbătorii.

Nu este deloc uşor, deoarece în viziunea Sahia Film ideea este cea a unei retrospective constând în proiectarea producţiilor audiovizuale începând cu perioada în care în fruntea ţării erau regele Ferdinand I şi Regina Maria. Astfel, Cinematograful Scala se va transforma la data de 27 noiembrie în tărâmul filmului documentar românesc. Începând cu ora 12:00, invitaţi din lumea filmului - regizori, actori, scenarişti - şi invitaţi din mass-media vor fi întâmpinaţi în foaierul cinematografului cu expoziţia fotografică intitulată "Români în Ţara lor".

După câteva cuvinte introductive rostite de personalităţi din lumea teatrului şi filmului românesc, invitaţii vor fi poftiţi în sală pentru a viziona un număr de trei produse audiovizuale în premieră, marca Sahia Film. În cea de-a doua parte a evenimentului, publicul bucureştean va fi invitat, începând cu ora 16:00, la vizionarea unei miniserii de filme documentare din perioade cronologice diferite, cu aceeaşi temă: celebrarea zilei de 1 Decembrie la români. Nu este prima oară când instituţia care lansează acest eveniment deschide ferestrele unei arhive deosebite, promovând un tezaur cinematografic românesc de excepţie.

Mai mult, Sahia Film şi-a propus ca, în măsura posibilităţilor, aceste ferestre să presupună mai multe acţiuni de promovare a culturii. Deocamdată, la 27 noiembrie, imaginile se vor înfăţişa în faţa unei Românii, sperăm, iubitoare de frumos şi cultură!

×
Subiecte în articol: spectator