x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Securizarea locuinţelor – camere video

Securizarea locuinţelor – camere video

de Alexandru Radescu    |    26 Feb 2009   •   00:00

Bazându-se pe experienţa dezvoltării de camereweb pentru milioane de utilizatori de messenger şi telefonie VoIP, elveţienii de la Logitech au lansat şi o serie de camere video de securitate: Indoor/Outdoor Video Security Master, Indoor/Outdoor Add-On Camera.



Configurarea nu necesită prezenţa unor experţi în securitate pentru că se face prin instalarea softului Command Center în computer, pasul următor fiind conectarea receiver-ul USB şi introducerea în camera video.

FĂRĂ CABLURI
Nu mai e nevoie să vă gândiţi la modul în care mascaţi nişte metri de cabluri pentru că avem de-a face cu nişte modele de camere wireless. Odată instalate camerele video, poţi viziona filmuleţe în timp real sau înregistrări.

Camerele inteligente detectează mişcarea şi înregistrează fişierele direct pe calculatorul tău unde se arhivează şi pot fi redate ulterior. Atunci când camerele surprind o mişcare în casă sau în birou, poţi stabili ca sistemul să-ţi trimită alerte prin mail sau telefonul mobil. Preţurile variază între 1.100 şi 1.300 de lei.

 

Simte fumul, vede infractorii

Special conceput de Siemens pentru aplicaţiile rezidenţiale sau de mici dimensiuni, Sintony 60 este un sistem inteligent de detecţie: fie că este vorba de inundaţie, fum sau efracţie. Graţie unui modul GSM quad band, Sintony 60 poate trimite SMS-uri de avertizare către numere de telefon prestabilite. De asemenea, sistemul de securitate este prevăzut şi cu cititor de carduri de acces (125KHz), putând fi folosit la firme cu până la 100 de angajaţi. Panoul LCD facilitează configurarea în meniuri. Preţul estimativ pentru centrala de securitate Sintony 60 este de 1.300 de lei. (Alexandru Rădescu)

×