x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Şemineuri pentru bloc

Şemineuri pentru bloc

de Adela Parvu    |    18 Feb 2009   •   00:00

ESTETICE, DAR FURNIZEAZĂ ŞI CĂLDURĂ.
Cine locuieşte la bloc nu trebuie să tânjească după şemineu, care până de curând nu se putea monta decât la casă. Companiile occidentale cu tradiţie în fabricarea echipamentelor de încălzire au lansat game întregi de şemineuri ce pot fi montate fără probleme şi la bloc. Dar aceste şemineuri nu doar că arată deosebit, ci pot constitui chiar o soluţie pentru confortul termic din încăpere.



Ca şi dimensiuni, evident, sunt mai modeste decât clasicele şemineuri, dar aceste caracteristici de formă sunt în corelaţie directă cu volumul de încălzit într-o cameră de bloc, că doar o sufragerie de bloc nu se poate compara cu una de la casă.

Mai mult decât atât, noile tipuri de şemineuri create pentru bloc sunt concepute pentru a putea fi instalate în nişe, dar şi suspendate.

ALIMENTARE DIFERITĂ

Există mai multe tipuri de şemineuri, în funcţie de alimentare: pe gaz, electrice şi cu combustibil ecologic. Cele mai bune sunt cele pe bază de combustibil ecologic, care  se prezintă sub forma unui lichid inodor şi incolor, ce se achiziţionează exlusiv de la firma producătoare de şemineuri. Din păcate, acest combustibil este destul de scump, între 15 şi 30 de euro o cantitate necesară pentru două ore de ardere continuă, de aceea sunt folosite doar pentru scop decorativ. O altă variantă fiabilă pentru bloc sunt şemineurile pe bază de gaz (vezi foto), dar pentru montarea lor este absolut necesar să se apeleze la specialişti.

PE BAZĂ DE GAZ
În imagini aveţi prezentate două modele de şemineuri pe bază de gaz, produse de firma germană Leda. Alimentarea se face prin extensia ţevii de gaze, numai cu aprobarea specială a regiei de care aparţineţi. Aceste modele sunt recomandate pentru bloc pentru că nu există reziduuri, ca şi cenuşa în cazul combustibilului lemnos, produc căldură suficientă pentru a înlocui caloriferele, iar reglajul se poate face foarte uşor, graţie sistemelor de control ce intră în dotarea şemineurilor. Preţul orientativ al unor astfel de şemineuri este de la 900 de euro în sus.

Modelele de şemineuri recomandate pentru la bloc nu sunt în nici un caz cele care folosesc ca şi combustibil lemnul. Într-un spaţiu mic, cum sunt camerele de bloc, tot fumul degajat ar sufoca locatarii, mai ales că pentru evacuarea lui este obligatorie prezenţa unui coş, ce nu poate fi configurat la bloc

×
Subiecte în articol: bloc şemineuri