x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Soluţie pentru faţade

Soluţie pentru faţade

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    15 Mar 2008   •   00:00

Pentru finisarea faţadelor aveţi la îndemână la acest moment o nouă soluţie. Anume gletul pentru exterior de curând lansat de Henkel, Ceresit CT227.

Glet rezistent la fisurare

 

Pentru finisarea faţadelor aveţi la îndemână la acest moment o nouă soluţie. Anume gletul pentru exterior de curând lansat de Henkel, Ceresit CT227. Despre acesta producătorii apreciază că reprezintă o va­riantă mai economică de finisare a faţadei (raportat la tencuiala decorativă), datorită preţului şi consumului redus: aproximativ 1,2 kg/mp pentru fiecare grosime de strat.

Compoziţia noului produs este pe bază de ciment alb, astfel că suprafaţa gletuită va fi netedă şi de un alb mat. În afară de funcţia estetică evidentă, acesta a fost conceput şi în ideea de prevenire a fisurilor faţadei datorită armării interne cu fibre.

Noul glet poate fi folosit şi în proiecte speciale de restaurare şi renovare a lăcaşelor de cult sau a obiectivelor cu va­loare istorică.

 

Atelier prin şi despre oraşul Bucureşti

Fundaţia Calea Victoriei (www.fundatiacaleavictoriei.ro) organizează începând cu 24 martie un atelier interactiv şi itinerant prin şi despre oraşul Bucureşti, organizat în zece întâlniri. Atelierul este susţinut de istoricul Georgeta Filitti, autor al cărţii recent apărute  “Călătorie în timp prin Bucureşti”.

Iată câteva repere pentru întâlnirile care vor avea loc: n Calea Victoriei – istorie, traseu, evenimente majore, case celebre; n Muzee/Case memoriale; n Grădinile oraşului, statuile oraşului, monumente, şcoli, colegii, universităţi – locuri de referinţă; n Oraşul vechi – plimbare pe Lipscani, Smârdan, Şelari, Gabroveni, Carul cu bere, mănăstiri, hanuri, meşteşugari (sticlari), ateliere.

 

 

×