x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Telecomanda care nu se teme de "obstacole"

Telecomanda care nu se teme de "obstacole"

de Alexandru Radescu    |    29 Aug 2009   •   00:00
Telecomanda care nu se teme de "obstacole"

Modelul de telecomandă Harmony 900 de la Logitech dispune de o configuraţie a tastelor împărţită în patru zone distincte: numere; comenzile tradiţionale pentru DVD; pad pentru reglarea volumului şi al canalelor sus/jos şi un meniu cu taste afişat pe ecranul color.

5170-100344-10_15_case12.jpgSISTEMUL RF
Sistemul RF (radiofrecvenţă) al telecomenzii oferă posibilitatea de a controla (la o distanţă maximă de 30 de metri) un compartiment plin de dispozitive, fără să mai întâmpini desele probleme remarcate la diverse sistemele RF. Aşezi extender-ul IR (prelungitor infraroşu) inclus şi unul sau două miniextendere pe rafturile comodei aproape de dispozitivele pe care doreşti să le foloseşti (spre deosebire de alte telecomenzi RF, nu este nevoie de alăturarea emiţătorilor la dispozitive).

Apoi foloseşti ecranul color tactil pentru a alege dispozitivele pe care vrei să le controlezi prin RF. O dată ce instalarea s-a încheiat, poţi închide uşile comodei ce maschează echipamentul audio-video şi poţi ţinti telecomanda în ce punct doreşti.

Instalarea online realizabilă prin site-ul producătorului activează telecomanda. Softul Harmony programează apoi telecomanda cu codurile IR din baza de date care cuprinde mai mult de 225.000 de dispozitive.

Telecomanda universală Harmony 900 va fi disponibilă în Europa din luna septembrie la un preţ de 400 de euro. Pachetul conţine un suport de încărcare, baterie reîncărcabilă, cablu de alimentare, un extender IR şi două extendere mici.

 

Inovaţii energetice pentru clădiri
5170-100345-10_15_case10.jpgÎn cadrul extinsului proiect "Smart Connected Buildings", destinat reducerii consumurilor energetice, Cisco a prezentat Network Building Mediator. Complexul dispozitiv (foto) asigură o arhitectură extensibilă prin care managerii imobiliari pot să monitorizeze, să măsoare şi să optimizeze sistemele energetice, adăugând, în acelaşi timp, tehnologii alternative: celule solare, generatoare eoliene şi acumulatori electrochimici. Comunică cu sistemele clădirii prin diverse protocoale de sisteme deschise, apoi converteşte datele în servicii care se conectează la aplicaţii, utilităţi, sisteme de gestionare şi servicii prin internet.
Mediator este disponibil în două configuraţii, cu preţuri care pornesc de la 5.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: logitech telecomanda harmony 900