x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tendinţe pentru amenajările de exterior

Tendinţe pentru amenajările de exterior

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    25 Apr 2009   •   00:00
Tendinţe pentru amenajările de exterior

Pentru că în acest număr sunt aduse în prim-plan amenajările temporare şi petrecutul în aer liber vă prezentăm şi previziunile pentru acest an privitoare la amenajările de exterior.

Trendurile redate în acest articol au fost exprimate în cadrul a două manifestări desfăşurate la începutul anului, anume Ambiente Frankfurt şi IMM Cologne-Köln.

O constantă regăsită în cadrul ambelor manifestări pe segmentul amenajărilor de exterior a reprezentat-o elementul decorativ şi funcţional - ghiveci supradimensionat.

Forme uriaşe de ghivece confecţionate din ceramică smălţuită sau nu şi din lut sunt principalele propuneri de obiecte decorative pentru exterioare.

Culorile naturale de bej şi tonurile pământii împreună cu materialele naturale şi dimensiunile uriaşe sunt elemente împrumutate de la stilul asiatic atât de bine tolerat de lumea modernă. În astfel de coloşi, plantele cu siguranţă se vor simţi foarte bine şi vor arăta tot ce au ele mai frumos, pentru că au spaţiu berechet în care să-şi întindă rădăcinile.

LIVING SAU SPAŢIU EXTERIOR?
Dacă până acum câţiva ani elementele care compuneau mobilierul pentru zona exterioară erau scaunele şi masa, în prezent există tot felul de comode, de canapele, de dulapuri şi de articole de mic mobilier care îl completează aşa încât apare mai mult ca un living decât ca un spaţiu exterior casei. Este adevărat că acest gen de mobilier a născut şi o nouă abordare a spaţiului exterior - perimetru acoperit parţial - care protejează astfel mobilierul de umezeala excesivă şi de soarele prea puternic.

×