x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Timişoara, scenografii temperate

Timişoara, scenografii temperate

de Laura Holban    |    14 Iun 2009   •   00:00
Timişoara, scenografii temperate

Papillon Café, de obicei încăpător pentru obişnuiţii casei, a fost prea mic pentru cei care au venit dornici să îşi piardă privirile în fotografiile studenţilor boboci la Jurnalism.

Aceştia şi-au făcut publice "Scenografiile temperate" sub îndrumarea profesorului Lucian Ionică şi le-au confruntat sub ochii critici ai profesorilor Marcel Tolcea şi Eugen Bercei. De ce scenografii? "Ne-am gândit la «scenografii» pentru a transmite energia, evoluţia şi mişcarea, toate acestea, tinerii fotografi, reuşind să le «tempereze» şi să le expună în Papillon." Şi de ce "temperate"?

"Pe de altă parte, am considerat că titlul este reprezentativ şi pentru personalităţile fotografiilor, având în vedere că este vorba despre tineri energici, vulcanici, dar în acelaşi timp foarte atenţi la detalii şi cu o înclinaţie deosebită spre frumos şi perfecţiune." Aşa a explicat celor prezenţi la vernisaj studenta Luiza Apetrei, coordonatoarea-"şefă" a tinerilor fotografi - 15, care studenţi s-au provocat în pixeli sau direct pe hârtie fotografică.

Şi pentru că un vernisaj nu poate decurge aşa simplu, trebuia să i se adauge ceva (o fundă, un compliment...) i s-a "adăugat" o aniversare. Studenţii l-au onorat cu un tort-surpriză pe directorul Muzeului de Artă şi în acelaşi timp profesorul lor, Marcel Tolcea, care îşi celebra şi ziua de naştere. Şi pentru că din minţi creative nu poate pleca ideea de un tort normal cu un banal "La mulţi ani!", acest tort îl cita pe Frank Zappa şi era la zi cu tematica: "Art is making something out of nothing and selling it".

PĂPĂDIA
Pasionaţii, dependenţii de cafea sau cei care nimeresc din întâmplare în Papillon Café vor putea să-şi scalde ochii în "scenografiile temperate" ale fotografiilor expuse în cafenea. "Eu vin în fiecare zi aici dimineaţa, la cafea, iar săptămâna asta m-am aşezat numai şi numai sub păpădie. Stă cu mine cât îmi citesc ziarul sau cartea", glumeşte Daiana, studentă la Arte, de sub păpădia ei preferată.

×
Subiecte în articol: expozitie