x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota Avensis

Toyota Avensis

de Sebastian S. Eduard    |    27 Feb 2009   •   00:00

Prima maşină lansată în România în acest an este face-lift-ul Avensis



La test, maşina s-a comportat exemplar şi a arătat că există şanse să fie peste competitorii direcţi - ne referim aici la modele gen VW Passat, Ford Mondeo, Peugeot 407 sau Opel Vectra.

CALITATE. Trecând peste designul relativ futurist, dar care oferă o aerodinamicitate interesantă, noul Avensis reuşeşte să te încânte prin senzaţia de maşină bine legată, cu comenzi amplasate logic şi materiale de foartă bună calitate. Nu este uitat nici aspectul ecologic, aşa că în regim normal dispui de o maşină "Eco" şi de un display care te ajută să-ţi ajustezi acceleraţia la consumul redus de noxe. Dacă însă vrei ceva mai mult şi dispui de o cutie automată (cazul nostru), există butonul "Sport" care îţi va arăta că aproape 150 de CP scoşi din 1,8 L îţi oferă confortul de acceleraţie necesar.

Avensis îţi oferă o modularitate sporită în privinţa spaţiului, iar portbagajul este pur şi simplu imens. Un alt avantaj al gamei este preţul de pornire, cu puţin peste 19.000 de euro.

Noi am testat
Motorizare: 1,8 L/147 CP
Cutie: automată
 Viteză maximă: 200 km/h
 Consum: 8.6/5,6/6,7


News

PREMIUM. În luna ianuarie, Audi îşi păstrează poziţia de lider în segmentul premium în Romania, cu 74 de unităţi livrate şi o cotă de piaţă semnificativă de 40,2% din piaţa premium. Piaţa premium a înregistrat o scădere a cotei la 26% din piaţa totală, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, când piaţa premium s-a situat la o cotă de 35%. În România, Audi este lider de piaţă: în segmentul B cu modelele A4 şi A5, în segmentul C cu modelul A6 şi în segmentul
B-SUV cu modelul Audi Q5. 

UN NOU SAAB. La Salonul auto de la Geneva din martie, Saab va prezenta 9-3X - un nou membru al gamei 9-3 ce va fi disponibil începând cu anul de model 2010. Saab 9-3X este o maşină universală robustă, proiectată pentru a-i duce pe individualiştii activi la începutul aventurii lor. Cu un aspect distinctiv, o caroserie versatilă SportCombi, postură înălţată şi tehnologie avansată de tracţiune integrală, 9-3X oferă eficienţă a consumului de combustibil şi spaţiu de depozitare funcţional fără a limita tipurile de drumuri circulabile.

MAZDA DE 5 STELE. Noua generaţie Mazda6 a fost cotată cu numărul maxim de stele ca urmare a testelor de siguranţă efectuate de Euro NCAP. Mazda6 este primul model al constructorului nipon testat în conformitate cu noua schemă de evaluare, ceea ce conferă o importanţă deosebită celor cinci stele obţinute.

×
Subiecte în articol: auto