x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un altfel de cadou

Un altfel de cadou

22 Feb 2007   •   00:00

MEREU VERDE
Ati obosit sa tot pregatiti clasicele buchete? Nici clientii nu se mai inghesuie? Surprindeti-i cu ceva original: o ladita cu trandafiri sub forma de inima.Costa mai mult, dar atractia e garantata
MEREU VERDE
Ati obosit sa tot pregatiti clasicele buchete? Nici clientii nu se mai inghesuie? Surprindeti-i cu ceva original: o ladita cu trandafiri sub forma de inima.Costa mai mult, dar atractia e garantata

In perioada aceasta presarata cu sarbatori, mai toate florariile sunt suprasolicitate. Daca detineti o florarie sau daca lucrati in una, stiti exact la ce ma refer. E nevoie de o fantezie debordanta, de resurse si de rabdare pentru a preintampina cerintele clientilor.

Acesta este motivul pentru care va propunem o idee de cadou floral ceva mai neobisnuit, menit sa surprinda.

"Ingredientele"

Pentru a putea concepe un astfel de aranjament aveti nevoie de o ladita din lemn inalta cam de 10 cm, muschi si pamant de flori, trandafiri, cotula si frunze de nolina. Daca ladita folosita arata bine la exterior, nu va fi nevoie sa-i aplicati folie sau hartie decorativa. Pe interior captusiti-o cu un strat de muschi, unul de pamant si inca unul de muschi.

Plantati cotula, ce este o planta scunda cu frunze mici, numai buna sa acopere stratul de muschi si pamant de la baza si sa joace rol de background.

Puteti sa folositi trandafiri taiati, cu codite de 10-15 cm inaltime, si sa-i fixati peste cotula sub forma de inima sau in oricare alta forma doriti.

Totusi, din cauza ca trandafirii taiati nu dureaza prea mult fara apa schimbata o data la cateva ore, va sfatuiesc sa folositi trandafiri pitici.

Pe langa varietatile cunoscute, inalte de 20-30 cm, mai sunt si unele de 10-15 cm. Cu adevarat miniaturi, care se vor descurca mult mai bine in stratul nu prea inalt de pamant si muschi. In acest fel, aranjamentul poate sa dureze si cateva luni.

Dupa ce trandafirii au fost bine fixati, forma gratioasa de inima este accentuata cu frunzele de nolina. Nu este nevoie sa indepartati frunzele trandafirilor.

Ingrijiri

Este evident ca un astfel de aranjament nu poate fi primit cu drag si apoi abandonat intr-un colt. El necesita udare destul de des, in functie de temperatura la care il veti pastra. Cel mai bine este sa-l lasati intr-o camera neincalzita si din cand in cand sa-l pulverizati cu apa. Nu numai pamantul si muschiul trebuie udati, ci si frunzele de trandafir. Ca sa nu curga apa prin imbinarile laditei, aplicati la baza folie de aluminiu.

ATENTIE

Puteti sa incercati un aranjament similar si cu alte plante, insa e bine sa le alegeti atent, in asa fel incat floarea-vedeta sa nu se vestejeasca repede. Puteti sa le adaugati felicitari de mici dimensiuni si sa le impachetati cu fantezie. Incercati sa gasiti ceva original si in privinta asta. O sa fie mai dificil, din cauza ca ladita, fie ea patrata sau dreptunghiulara, are o dimensiune apreciabila si pentru ca nu trebuie sa striviti cumva florile folosind un ambalaj necorespunzator. Daca nu gasiti cotula, puteti sa folositi doar muschi, dar sa fie aspectuos

  • Foto: FD Marketing
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul