x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un Festival cu noroc!

Un Festival cu noroc!

de Roxana Roseti    |    13 Dec 2009   •   00:00
Un Festival cu noroc!

Mai e puţin până la reîntâlnirea cu un eveniment anual iubit atât la propriu, cât şi la modul metaforico-cinematografic! Ajuns la cea de-a 13-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit se va desfăşura în perioada 14-17 decembrie la Cinema Studio din Capitală.



Timp de patru zile, publicul se va putea delecta cu filme studenţeşti de ficţiune (peliculă şi digital), documentar şi animaţie/ experiment atât româneşti, cât şi străine. Ţările participante, pe lângă România, sunt:  Australia, Bulgaria, Cehia, Columbia, Franţa, Germania, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia şi SUA.

Festivalul se va deschide la data de 14 decembrie, la ora 17:30 cu vernisajul expoziţiei foto şi de afiş, urmată, la ora 18:30, în Sala Mare, de Festivitatea de Deschidere şi de un program competitiv.

Filmele studenţilor vor fi apreciate în acest an de importante nume din lumea cinematografiei şi nu numai, printre membrii juriului numărându-se: Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Magda Mihăilescu, Vivi Drăgan Vasile, Cristian Tudor Popescu, Anuşavan Salamanian, Dragoş Bucur, Maria Ploae, Laura Baron, Mihai Orăşanu, precum şi personalităţi din străinătate: Manuel Costa e Silva din Portugalia, Stephanie Boy şi Joel Soler din Franţa. Jurnalul Naţional are onoarea de a fi între partenerii media ai acestui eveniment am putea spune de anvergură în mediul cinematografic românesc.

Talent

Nu doar filmele concurează. Ca în fiecare an, CineMAiubit măsoară  talentul studenţilor şi în ceea ce priveşte scenaristica şi fotografia, având astfel şi următoarele secţiuni competitive: Concurs de scenarii de scurtmetraj, expoziţie/concurs foto şi expoziţie/concurs de afiş.

În afara competiţiei, festivalul se mândreşte cu o retrospectivă cinematografică de patru ore, în care spectatorii vor putea viziona cele mai bune filme aparţinând Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti.

Această ediţie a festivalului este cea mai bogată în premii şi distincţii, printre acestea aflându-se: Marele Premiu oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei, Premiul de regie "Cristian Nemescu", Premiul de scenariu "Cătălin Cocriş", Premiul Criticii sau Premiul pentru Sunet "Andrei (Otto) Toncu".

Astfel, ediţia 2009 a festivalului se anunţă a fi una marcată de noroc. Ajuns, iată, la cea de-a 13-a ediţie, CineMAiubit este singurul festival internaţional de film studenţesc din România, iar drept dovadă că tinerii cineaşti nu se tem de superstiţii, mascota acestui an este o pisică neagră!

Vă aşteptăm între 14 şi 17 decembrie 2009 la Cinema Studio!

×
Subiecte în articol: spectator