x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ursuleţul Knut

Ursuleţul Knut

de Roxana Roseti    |    12 Aug 2007   •   00:00
Ursuleţul Knut
Sursa foto: HANNIBAL HANSCHKE/

A devenit marea vedetă a Germaniei şi cel mai popular urs polar de pe mapamond. Acum s-au dus vremurile cănd o simplă durere de dinţi a bulgărelui alb punea intreaga lume pe jar. Ursuleţul nu mai corespunde standardelor!

A devenit marea vedetă a Germaniei şi cel mai popular urs polar de pe mapamond. Acum s-au dus vremurile cănd o simplă durere de dinţi a bulgărelui alb punea intreaga lume pe jar. Ursuleţul nu mai corespunde standardelor!

Â

Â

Cănd s-a născut, povestea lui tristă a trezit simpatia germanilor: mama l-a respins şi a fost la un pas să fie eutanasiat. Cineva a crezut că se mai poate face ceva pentru ursuleţ şi astfel a fost invins verdictul unei armate de specialişti. Miracolul naşterii, pentru prima dată după 33 de ani la Berlin, a unui urs polar in captivitate a fost dintr-o dată excesiv mediatizat. In scurt timp, ursuleţul Knut a devenit marcă inregistrată.

Profit. O marcă inregistrată de pe urma căreia Grădina Zoologică din Berlin a căştigat pănă in prezent aproape jumătate de milion de lire. Ursuleţul a fost vizitat de-a lungul timpului de jumătate de milion de persoane, fiecare avănd voie să il vadă şapte minute. Toate aceste vizite au mai adus Grădinii Zoologice in jur de un milion de lire, pe lăngă banii căştigaţi din vănzarea diverselor produse sub marca Knut. Reprezentanţii Grădinii Zoologice au primit propuneri de afaceri din intreaga lume. Iar bomboana de pe tort a constituit-o faptul că naşul drăgălaşului pufos a fost nimeni altul decăt ministrul fe-deral al Ecologiei, Sigmar Gabriel. In plus, dulciuri Knut, ursuleţi de pluş Knut, oferte de turism care il includ şi pe Knut, şi căte altele. Pănă cănd…

Â

Schimbarea. Pănă cănd vedeta Grădinii Zoologice din Berlin a crescut. Ursuleţul - ce căntărea 800 de grame la naştere, are deja 60 de kilograme. Au trecut vremurile frumoase de ursuleţ, au venit vremurile grele de urs. Specialiştii spun că greutatea ii va aduce lui Knut singurătatea şi că o soluţie ar fi aceea de a fi supus unei cure de slăbire! Grădina Zoologică işi face probleme: Knut va avea 90-100 de kilograme şi nu va mai fi atăt de drăguţ. Iar, nu-i aşa, o dată cu drăgălăşenia dispar şi banii.

Uneori, lumea animalelor este la fel de dură ca aceea a oamenilor. Povestea ursuleţului duce cu găndul la ceea ce i s-a intămplat copilului-minune al filmului american, Macaulay Culkin ("Singur acasă"): după ce a crescut, l-au uitat toţi.

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta knut