x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vettel doar un tur, Lewis Hamilton câştigător la Abu Dhabi

Vettel doar un tur, Lewis Hamilton câştigător la Abu Dhabi

de Dragos Stoica    |    13 Noi 2011   •   21:00
Vettel doar un tur, Lewis Hamilton câştigător la Abu Dhabi

Penultima etapa din Campionatul Mondial de Formula 1 i-a revenit lui Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), care n-a ratat ieri ocazia de a profita de primul abandon al virtualului campion Sebastian Vettel (Red Bull).

Pentru a 14-oara in acest sezon, germanul a plecat din nou din pole-position si la Abu Dhabi, dar surpriza cea mai mare a venit chiar din primul tur, mai exact dupa numai doua viraje! Roata dreapta spate s-a blocat, iar pilotul s-a vazut nevoit sa iasa de pe circuit, lasandu-i practic drum liber lui Hamilton. Iar britanicul nu s-a lasat prea mult rugat, adjudecandu-si imediat rolul de lider al cursei, pe care l-a parasit pentru numai trei tururi, dupa ce a intrat a doua oara la standuri.

Plecat de pe pozitia a cincea la start, Fernando Alonso (Ferrari) a venit pe doi, in timp ce Jenson Button (McLaren-Mercedes) a castigat locul 3 chiar in ultimul tur, cand nu a iertat cea de-a treia oprire a lui Mark Webber (Red Bull) la boxe. Pe locurile 4-10 s-au clasat Mark Webber, Felipe Massa (Ferrari), Nico Rosberg (Merdedes GP), Michael Schumacher (Mercedes GP), Adrian Sutil (Force India), Paul Di Resta (Force India) fli Kamui Kobayashi (Sauber). Ultima etapa a sezonului este programata pe 27 noiembrie, in Brazi­lia.

×
Subiecte în articol: formula 1