x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul VW Transporter Furgon, ideal pentru firme

VW Transporter Furgon, ideal pentru firme

de Dragos Stoica    |    08 Aug 2010   •   00:00
VW Transporter Furgon, ideal pentru firme

Se vorbeşte destul de puţin de segmentul utilitarelor. Dacă nu se cheamă L200, Hilux sau Navara, adică două maşini care combină caracteristicile utilitare cu cele evident de off-road, zona respectivă este destul de ignorată. Tocmai de aceea am ales să prezentăm Volkswagen Furgon, un model care ne-a impresionat tocmai prin funcţionalitatea sa aproape desăvârşită.

Este greu să vorbeşti despre designul unei maşini de marfă. Totuşi, Tranporter Furgon este cumva prietenos, iar caracterul său prin definiţie mai impersonal din cauza obiectului de activitate este înmuiat de zona frontală a maşinii, identică cu cea de la Transporterul Caravelle. Este disponibil în două variante de ampatament (3,0 m şi 3,4 m) şi trei de înălţime, în funcţie de nevoile fiecăruia, ceea ce îl face ideal pentru firmele mici şi mijlocii. Poate asigura o sarcină utilă între 0,8 şi 1,4 tone şi un volum de încărcare între 5,8 şi 9,3. Mai mult, datorită pereţilor laterali aproape verticali, acest volum poate fi valorificat din plin, lucru probat de altfel cu ocazia testului efectuat. Un mare atu sunt cele şase, opt sau zece inele de ancorare a mărfurilor, alături de care se poate opta şi pentru un sistem de şine de fixare pe pereţii laterali şi pe peretele despărţitor înalt.

Toate propulsoarele din gama Transporter au o cilindree mai mică de 2.0 litri şi îndeplinesc normele Euro 5, putând fi înmatriculate fără taxă suplimentară. Motorizările existente sunt în număr de cinci, o benzină (2.0 l, 115 CP, 170 Nm) şi patru dieseluri de 2.0 litri, de 84, 102, 140 şi 180 CP, ultimele două fiind echipate cu o cutie manuală de viteze în şase trepte sau una automată DSG, în şapte rapoarte. Personal, versiunea de 2.0 l şi 102 CP m-a impresionat mai ales prin prisma consumului infim înregistrat în condiţii de drum lung în sarcină, situat undeva imediat sub 7 l/100 km. Preţurile fără TVA pentru Transporter Furgon în această configuraţie pornesc de la 20.039 euro.

×
Subiecte în articol: auto