x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Corifeii presei

Corifeii presei

15 Mai 2005   •   00:00

Romanii sunt decisi in ceea ce priveste presa si vedetele ei. Jurnalistii de succes au locul clar in topul cititorilor.

  • de ANA-MARIA LUCA
  • ZIARISTI
  • Romanii cred ca cel mai simpatic jurnalist este Cristian Tudor Popescu. Mai mult de 30% au bifat duritatea si pasiunea din editorialele jurnalistului pe care tot publicul l-a numit "Justitiarul".

    Pe locul al doilea se afla Ion Cristoiu. "Singur impotriva tuturor", cu pasiunea sa pentru "istoria ca telenovela", el are admiratia a 8,9% dintre romanii care urmaresc presa.

    Al treilea, foarte aproape de Ion Cristoiu in clasamentul admiratiei romanilor, este Marius Tuca.

    Pe 8,3% dintre romani i-a cucerit "obraznicia" celui care a intrat in istoria presei romanesti ca tanarul jurnalist care a facut primul pas pe drumul "Milionarului de la miezul noptii", primul talk-show din Romania.

    Daca pe Cristian Tudor Popescu (foto 1) si pe Ion Cristoiu (foto 2) ii admira mai mult barbatii, Marius Tuca (foto 3) se bucura de o admiratie mai mare din partea femeilor.

    Toti trei sunt apreciati mai mult de oamenii cu studii superioare si de cei care locuiesc in mediul urban.

    Pe de alta parte, Cristian Tudor Popescu este cel mai popular in randul banatenilor, pe Ion Cristoiu il indragesc cel mai mult bucurestenii, iar Marius Tuca se bucura de cea mai mare popularitate in Transilvania.

    NEMULTUMITI. Robert Turcescu, este "100%" pe locul al patrulea, cu simpatia a 2,8% dintre devoratorii de mass-media. Urmeaza Ovidiu Ioanitoaia, directorul Gazetei Sporturilor si realizatorul primului talk-show sportiv din Romania.

    Mircea Dinescu le este si el simpatic romanilor, care l-au preferat in proportie de 1%. Alti jurnalisti nu au reusit sa castige mai mult din inima romanilor. Au existat, desigur, si romani nemultumiti de toti jurnalistii romani. Au fost si oameni convinsi ca nici una dintre personalitatile presei nu se ridica la asteptarile lor. Procentul acestora este de 18,3%. In acelasi timp, 20,9% dintre romani nu au stiut ce sa raspunda sau nu au vrut sa raspunda. Fie pentru ca nu sunt consumatori de presa, fie pentru ca subiectul nu le place. Sau poate pentru ca indiferenta cantareste mai greu.

    VETERANII CONDEIELOR
    Realizatorul emisiunii "100%" de la Europa FM si Realitatea TV, Robert Turcescu, spune ca "jurnalismul nu este decat munca, foarte multa munca". Nascut de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, Turcescu a fost considerat o aparitie rebela in domeniul mass-media. Director al Gazetei Sporturilor si prezentator al emisiunii Recursul Etapei, Ovidiu Ioanitoaia poate fi considerat unul dintre cei mai mari jurnalisti ai presei sportive. A fost desemnat de 11 ori cel mai bun ziarist al anului si a primit numeroase premii si distinctii. Poet si ziarist, critic si comentator, Mircea Dinescu este "Omul de show", asa cum l-au numit colegii lui din presa. Dinescu este actionar principal la cotidianul Gandul si publicatiile Dilema Veche, Aspirina Saracului si Plai cu boi. (Anca Alexe)

    Care este ziaristul care va place cel mai mult?
  • Pe Cristian Tudor Popescu il prefera cei care citesc des ziarele, iar pe Ion Cristoiu cei care asculta radioul. Pe Marius Tuca il admira mai mult cei care urmaresc emisiunile TV.
  • Barbatii ii prefera pe Cristian Tudor Popescu si pe Ion Cristoiu. Marius Tuca are mai mult succes la femei.
  • ×
    Subiecte în articol: editie de colectie ion