Restaurante vegetariene. La o prima vedere, pare o tema destul de simpla. Mai ales in prezent, cand, teoretic, clientul nostru este stapanul nostru. Doar teoretic.
|
|
Coloritul viu al preparatelor vegetariene te indeamna la un ospat pe cinste
|
EVRIKA! Intr-un hotel, aflat nu departe de aeroport, dam de un local care ar corespunde cerintelor acesteia. Mai cu seama ca bucatarul-sef, Raymond Gomes, a fost rasplatit de cateva ori cu titlul de "Bucatarul anului" in Romania. Meniul cuprindea preparate cu rezonanta: salata cu parmezan asezonata cu balsamic, cicoare inabusita cu ulei de masline, rosii umplute cu ratatouille de legume. Ultimul preparat i-a facut cu ochiul invitatei. Arata apetisant chiar si pentru un carnivor. La sfarsit, cand a venit nota de plata, ne-a cam durut buzunarul. L-am intrebat pe domnul Gomes ce se intampla cu vegetarienii care vor sa manance la restaurant: "In ultima vreme, multi adopta stilul vegetarian pentru ca este o alimentatie delicioasa si aventuroasa".
LONGEVITATE CU MANCARE CHINEZEASCA!
|
In China, meniul tipic al unei familii consta din unul sau doua preparate vegetale, un preparat proteinizant cu branza de soia, peste, fructe de mare gatite cu legume sau ciuperci, un bol de orez si, adeseori la urma, o supa. Varietatea este la fel de importanta ca si aromele, gusturile, mirosul, aspectul si valoarea nutritiva.
Restaurantele cu specific chinezesc sunt, bineinteles, si in Romania. Meniul propus este variat si clientii nu ezita sa consume mancare vegetariana. "Bucataria chinezeasca a prins foarte bine la noi in tara. Este o mancare sanatoasa si foarte usor de preparat. Statisticile arata ca poporul chinez este mai putin predispus la boli de inima sau la obezitate", spune Sabin Cernea, patronul unui restaurant chinezesc. (Florentina Voicu) |
Citește pe Antena3.ro
|
OREZ
CU LEGUME
ROSII UMPLUTE CU LEGUME
"Restaurantul lacto-vegetarian este o unitate gastronomica in care se desfac in exclusivitate sortimente de preparate culinare pe baza de lapte si produse lactate, oua, paste fainoase, orez, salata din legume, precum si dulciuri de bucatarie, lactate proaspete, produse de patiserie, inghetata si bauturi nealcoolice calde si reci". ORDIN nr. 103 din 21 decembrie 1995 al ministrului Turismului. |