x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Tudor, in ochii mamei

Tudor, in ochii mamei

de Adriana V. Paduraru    |    05 Iun 2006   •   00:00
Tudor, in ochii mamei
FAMILIE
Cine il poate cunoaste mai bine pe Tudor Chirila decat propriul parinte?

Relatia dintre Tudor Chirila si mama sa, actrita Iarina Demian, a fost mereu una speciala. Inca din copilarie solistul trupei Vama Veche obisnuia sa-i lase acesteia tot felul de biletele cu mesaje. "Era foarte mamos si dispus sa ma ajute tot timpul. Daca fratele sau, Ionut, nu era intotdeauna dornic sa mearga la cumparaturi, Tudor se repezea la bani si ma intreba de ce anume am nevoie. De asemenea, la fiecare aniversare imi facea cate o surpriza - de altfel, surprizele sunt specialitatea lui. Imi aduc aminte ca, de curand, m-am trezit in casa cu zece barbati care au intrat in camera unul cate unul si, dupa ce s-au aranjat, au inceput sa-mi cante «La Multi Ani!». Initial m-am speriat, dar la final am aflat ca totul fusese pus la cale de mezinul familiei. Insa nu doar momentele aniversare reprezentau un prilej pentru Tudor pentru a face gesturi dragastoase. Spre exemplu, seara desena tot felul de lucruri si scria intr-un colt: «Somn usor!» sau «Noapte buna!». Mai mult, de Sfantul Gheorghe, desi nimeni din familie nu era sarbatorit, el mi-a lasat un bilet cu urmatorul mesaj: «La 23 aprilie, infloresc nucii si atunci infloreste si mama mea»", isi aminteste Iarina Demian.

DESPRE FETE. Cu toate acestea, cand venea vorba despre fete, Tudor nu mai era la fel de comunicativ. Dimpotriva! "Pana in clasa a noua nu mi-a vorbit despre cuceririle sale. Incepusem chiar sa-mi fac griji, mai ales ca fratele sau tot timpul imi povestea cat de bine se intelege el cu domnisoarele cu care se intalnea. Cand au crescut, rolurile s-au inversat. Tudor imi impartasea toate bucuriile si tristetile sentimentale, iar Ionut a devenit foarte discret", ne-a povestit actrita.

O relatie mama-fiu cu totul speciala

AMINTIRI DIN COPILARIE. Dupa spusele mamei sale, vocalistul trupei Vama Veche a fost un copil foarte cuminte. Tocmai de aceea nici nu i-a venit sa creada cand diriginta din liceu i-a adus la cunostinta o "isprava" a fiului sau: "Am aflat ca Tudor impreuna cu cativa dintre colegii sai au spart geamul unei profesoare. Mai-mai sa cred ca e o farsa, intrucat baiatul meu era timid si nu l-as fi crezut in stare. De altfel si acum cred ca lucrurile stau la fel, desi Tudor a crescut si pare foarte indraznet, rebel, mai ales prin natura versurilor din cantecele trupei". Pe lista "trasnailor" din copilarie, Iarina Demian a adaugat batutul covoarelor direct pe podea cu ferestrele inchise si spalatul geamurilor cu spray-uri Rexona. "Tudor a vazut-o pe menajera ca da cu o solutie pe geamuri, insa era prea mic pentru a face diferenta intre spray-ul de curatat geamuri si deodorant", a adaugat mama cantaretului.

O familie fericita: Ionut, Ioan, Tudor si Iarina
Unul dintre biletele daruite mamei de 8 Martie

"Nu mi-am inchipuit niciodata ca fiul meu va deveni actor. Credeam, sincer, ca va imbratisa cariera de scriitor, mai ales ca facea niste compuneri foarte personale. De altfel, pe la 11 ani, se juca la masina de scris a tatalui sau si tinea un fel de jurnal. Subiectul preferat - pe care il aborda cu multa ironie - erau prietenele fratelui sau, in special daca acestea nu-i erau pe plac. Cateodata chiar plangea in hohote ca fratele sau nu vrea sa-l ia la film, pe motiv ca se intalneste cu o fata"

"Tudor si tatal sau au fost foarte apropiati. Unul dintre momentele speciale ale familiei noastre era cand sotul meu canta la pian, iar Tudor il acompania la clarinet. De asemenea, fiului meu ii placea foarte mult sa stea in spatele tatalui sau, pentru a citi ultima pagina sau macar ultimul rand din cartea pe care Ioan o scria. Tudor s-a mandrit tot timpul cu noi. Mie, dupa ce mi-a citit un scenariu, mi-a lasat urmatorul mesaj: «Stimata doamna, ati facut un scenariu foarte bun. Felicitari!»" - Iarina Demian

IARINA DEMIAN, FAN VAMA VECHE

Iarina Demian este cel mai mare fan al trupei Vama Veche. Nu a lipsit de la nici un concert organizat in Bucuresti. "Singurele pe care le-am «ratat» au fost cele din cluburi, unde nu intru din cauza excesului de fum de tigara. Altfel, i-am vizitat prin turnee, am fost la toate reprezentatiile de la Teatrul National cu «Am sa ma intorc barbat». Ei fac o muzica buna si deloc banala, textele lor sunt foarte interesante, profunde. As aminti numai cateva: «Nu am chef azi» (piesa care, desi e din 1998, continua sa fie iubita), «Calul din Marlboro», «V.S.T.»", a marturisit actrita.

NU AM CHEF AZI

Nu am chef azi, nu am chef azi, N-am chef de nimic. Nu am chef azi, nu am chef azi De votca sau de gin, Tequilla, rom sau vin Tigari, nu mai vorbesc Iar pe tine, pe tine, Pe tine te urasc. Nu te vreau azi.

Nu ma vrei azi, nu ma vrei azi... Imi spuse ea razand Nu ma vrei azi, nu ma vrei azi... S-a ridicat usor, avea un umar gol Si zambetul amar, Baiete, esti prost, iar eu nu sunt o curva Pe-un trotuar!

Nu ma vrei azi? Nu te vreau azi! Nimic mai usor Nu ma vrei azi! Nu te vreau azi! Eu voi pleca-n curand, Ramai cu mine-n gand. E lapte-n frigider, iar banii, ciorapii si Sapca ta sunt pe calorifer. (…)

"VREAU SA SE INDRAGOSTEASCA"

In opinia Iarinei Demian, Tudor a evoluat foarte mult in plan profesional, a inteles ca fara sacrificii nu poti face nimic in viata. "Insa eu cred ca el face chiar prea multe sacrificii, mai ales ca are doua profesii: actor si cantaret. Pe scena traieste cu disperare, nu se menajeaza deloc, la fel si in viata de toate zilele. Eu imi dau seama ca a te exprima prin muzica este libertatea la cub si-mi este greu sa-i spun sa renunte la una sau la cealalta. Totusi, imi doresc sa vina o zi in care sa se indragosteasca, sa se gandeasca la un copil", a adaugat actrita.
×