x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Vesnic cool

de Catalina Iancu    |    13 Feb 2006   •   00:00
Vesnic cool
IN PAS CU VREMURILE
De la pick-up si patefon, Gica Petrescu a ajuns pe internet. Si cat de accesat e inca! Apare in peste 10.000 de pagini. Are chiar si fun club. Si mp3-uri cat cuprinde.

Melodii, versuri, povestiri, poti gasi orice despre Gica Petrescu pe net. Exista chiar si un fun club, la pagina www.clopotel.ro, moderat de Libelula. "M-am gandit ca primul thread deschis pe acest forum sa fie despre Gica Petrescu, marele maestru al muzicii de petrecere, un adevarat artist, care isi ocupa locul de onoare. Un lucru este cert: o petrecere fara muzica lui Gica Petrescu nu este completa", asa incepe lista de mesaje. Chiar si Nightwish scrie despre Gica Petrescu. Dar nu Tarja, fosta solista a trupei amintite, si nici Tuomas. Ci un forumist pasionat de gothic care si-a luat drept nick numele celebrei formatii finlandeze. Pagina cuprinde Noutati, Forum, Linkuri, Galerie si Versuri. La capitoul Noutati nu exista nici o noutate. Altfel spus, ramane cum am stabilit: mai trece cate un an, Bucurestiul mai imbatraneste cu vreo cateva gropi, numai Conu Gica a oprit parca timpul in loc. Despre Gica Petrescu se vorbeste pe cafeneaua virtuala, ba chiar si pe www.Bussines.ro!

APRECIERI. Dar iata ce scriu admiratorii sai: "Constat tot mai mult prezenta lui Gica Petrescu in inimile tuturor, chiar si in ale celor tineri. De exemplu, nu am vazut lista de mp3-uri care sa nu contina cel putin o piesa a marelui maestru". "Preferata mea e «Cand mi-o fi mai rau, asa sa-mi fie»." "Nightwish, ai mare dreptate. O petrecere fara maestrul Gica nu este completa." "Sa nu mai vorbim de inimile tot mai inflorinde ale parintilor nostri atunci cand ne aud fredonand un cantecel din vremea lor, chit ca-i vorba de dat «Cu spritu’ pan’ la ziua», de «Du-ma acasa, mai tramvai» (mamaaaa, ce mai cantam melodia asta cand eram de vreo 5 anisori) sau de «Zboara, zboara, zboara inimioara, stii tu, stii tu, stii tu unde sa te-opresti»." "Gica Petrescu a fost decorat de catre presedintele Ion Iliescu pentru activitatea sa prestigioasa in domeniul artei muzicale, dupa care marele interpret al muzicii romanesti a primit Ordinul National «Steaua Romaniei» in grad de Cavaler. A fost super si, desigur, maestrul, in locul unui speech plictisitor, a ales sa cante o melodie de-a lui."

"Nea Gica a fost invitat de onoare la un festival de la Focsani. Avea un sacou cu paiete. Toata noaptea a baut doar un sprit alb. La un moment dat, oficialitatile locale l-au rugat sa sustina un microrecital. Nea Gica a cantat vreo doua ore! Faza e ca a dansat de ziceai ca are 25 de ani!" - un internaut

"Nu am fost, in ultimii doi ani, la nici un chef in care maestrul sa lipseasca, indiferent ca petrecaretii erau houseri, raperi, blackeri, hippie. La noi in casa s-a ascultat intotdeauna cu placere Gica Petrescu! Muzica lui are marea calitate ca poate fi ascultata si in momente de tristete si de mare bucurie" - un internaut

DOAR METAL N-A CANTAT

Tanara generatie tot tanara generatie ramane. Ia auziti ce le trece prin minte pezevenchilor astora mici. L-au incadrat pe maestru la categoria "Mosule, ce tanar esti!". Mai exact, Gica Petrescu apare ca subiect de discutie pe forumul "Mosule, te-as intreba". "Gica Petrescu a cantat mai toate stilurile de muzica. Si de petrecere, si romante, si tango, si charleston, orice, in afara de metal!", scrie un fan al interpretului. Eh, nimeni nu le poate face chiar pe toate! Alt ciocoflender, vorba lui Florin Piersic, a dat verdictul: "Gica este vesnic cool!".

N-AVEA BODYGUARD... UMBLA DE UNU’ SINGUR

Un alt internaut care se declara ascultator de Gica Petrescu povesteste o intamplare care l-a marcat: "Venind azi de la facultate, am coborat din 336 la Cismigiu si ma indreptam spre magazinu’ Muzica, sa-mi iau neste cd-uri. La un moment dat, vad venind spre mine un mos cu un baston (d’ala de fier cu patru picioruse jos). Parca mi se parea cunoscut. Si aud o femeie ca-i zice: «La multi ani, maestre!». Si raspunde si mosu’: «La multi ani!» . Dupa voce mi-am dat seama ca era Gica Petrescu si pe urma l-am recunoscut si la fata, cu ochelarii sai celebri. Mergea de unu’ singur, n-avea treaba, bastonul folosindu-l pentru ca era gheata pe jos, nu ca ar fi avut vreun betesug. A intrat intr-un hotel din zona. N-avea bodyguard, n-avea nimic. Umbla asa, de unu’ singur. Marfa!". Iata ce i s-a raspuns: "Nu-mi explic prea bine de ce, dar pe masura ce citeam si-mi imaginam scena respectiva, m-au trecut toti fiorii din lume! LOL!". "Eu personal am o gramada de melodii pe care le ascult singur si vibrez la auzul lor! Uite-asa as vrea sa moooooorrr..."

CU SPRITU’ PAN’ LA ZIUA

Da-i cu spritu’ pan la ziua, ca studentilor le place betia... de cuvinte! "Cate betii am bagat si eu pe muzica lui nea Gica... mai ales in ultimu’ an de facultate! N-o sa-l uit cat oi trai! «Ia mai toarn-un paharel, sa ne veselim nitel»!" "La chefuri le pun prietenilor mei Gica Petrescu (eu sunt ala cu calculatoru’). Toata lumea e vesela si se distreaza! Asa da vedeta! Marfa si mai e si batranel pe deasupra! Sa-l mai tina Dumnezeu o mie de ani!" "Traiasca Gica Petrescu! «Cu paharul langa mine/ Sa-mi scriu cand o fi momentul/ Cu vin rosu testamentul!»"
×