x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Adaptare - Diplome obtinute prin corespondenta

Adaptare - Diplome obtinute prin corespondenta

11 Sep 2004   •   00:00

Pare comod sa faci facultatea acasa, sa primesti cursuri prin posta si sa trimiti plicuri la o adresa, primind apoi o diploma.

Lipsa de timp si comoditatea determina cresterea numarului firmelor care ofera diplome prin corespondenta. Aproape oricine poate primi o diploma in ceva: operator PC, maseur, vorbitor de cine stie ce limba straina, inspector de resurse umane, secretara, asistent manager (tot secretara), contabil, ghid turistic sau reprezentant de vanzari.

COLECTIONARUL. Daca pana acum colectionarul de diplome trebuia sa faca efortul sa mearga macar la examene sau sa intre in librarii sa-si cumpere cursurile, studentul modern nu mai are nevoie decat de un calculator conectat la Internet. Sunt zeci de site-uri care afiseaza formulare on-line, care se pot completa cu minimum de efort. E simplu: va alegeti materia pe care doriti sa o "studiati", va introduceti numele si adresa si in timp-record veti primi prin posta un pachet de cursuri si teste. Plata se face la primire. Mai ramane sa le lecturati si sa rezolvati testele fara probleme existentiale cum ar fi copiatul sau noptile pierdute cu comprese umede aplicate pe fruntea incinsa. Dupa primul pachet de cursuri, teste rezolvate, pe care va este imposibil sa le picati, veti primi altul, tot contra cost, apoi altul si altul.

FELICITARI. La sfarsit, postasul vine cu diploma nou-nouta, lucioasa, pe care puteti sa o treceti pe CV la capitolul "Educatie". Atestatele in vreun domeniu nu sunt singurele lucruri care pot fi facute din confortul propriei locuinte. Si studiile superioare se pot face cu ajutorul postasului. Puzderia de facultati particulare ofera, contra sume consistente, posibilitatea de a va specializa in aproape orice prin IDD (invatamant la distanta). Achitarea taxelor garanteaza fara exceptie o diploma de licenta. Prin urmare, juristi, economisti si informaticieni, ramaneti linistiti acasa! Viitorul suna intotdeauna de doua ori. (Catalin Pruteanu)

×