x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ARTA-ANTICHITATI/Info - 12 octombrie 2004

ARTA-ANTICHITATI/Info - 12 octombrie 2004

12 Oct 2004   •   00:00
LICITATII. Pentru amatorii de orologie, Casa Monavissa scoate la licitatie duminica un ceas de buzunar din aur de 14 K, marca Patek-Geneve, cu trei capace, gravat manual. Datand de la inceputul secolului XX, acesta are un pret de intrare de 1.050-1.100 de euro. O alta piesa deosebita este o brosa din aur de 14 K marcat, reprezentand o pasare decorata cu opt briliante, sapte rubine si o perla, fabricata in perioada interbelica si evaluata la 1.300-1.400 de euro. Casa Alis scoate la licitatie un tablou al lui Samuel Mutzner - Coasta de Argint. Pretul de pornire este de 3.000 de euro. Numeroase oferte va atrage probabil si pentru planul rutier al Parisului, tiparit in 1835, cu interventii manuale color. Aceasta piesa a fost evaluata la 100 de euro.

GINGIS HAN. O echipa de arheologi a descoperit ruinele unui vast palat si ale mausoleului lui Gingis Han, in estul Mongoliei, transmite AFP. Sapaturile, incepute in 2001, au scos la lumina cenusa si oasele cailor si vitelor sacrificate la ceremonia funerara a lui Gingis Han. Am ajuns la concluzia ca este intr-adevar vorba de mausoleul lui Gingis Han, datorita documentelor care atesta ca o asemenea ceremonie funerara a avut loc la moartea lui, a precizat seful misiunii. Potrivit mai multor documente referitoare la Gingis Han, mormantul lui s-ar afla la o distanta de 12 kilometri de mausoleu, a adaugat acesta.

HOTI DE VASE ANTICE. Noua obiecte antice din jad au fost furate saptamana trecuta din Muzeul V&A din Londra. Este vorba de trei cesti, doua figurine cu animale in miniatura, un bol, doua placi ornamentale si un vas ritual, datand din secolele XV-XIX si evaluate la 60.000 de lire sterline. Pare a fi un hot bine organizat si cred ca intentia lui este sa vanda cat mai repede aceste obiecte, a declarat Mark Jones, directorul muzeului, citat de publicatia electronica Art daily.com.

OBIECTELE DIANEI, LA MUZEU. Muzeul de arta din Fort Lauderdale (Statele Unite) gazduieste o expozitie cu obiecte ce au apartinut printesei Diana. Este vorba de o incursiune in viata printesei, cu ajutorul a peste 150 de piese: picturi si desene care o infatiseaza pe aceasta, semnate de maestri precum Thomas Gainsborough si John Singer Sargent, fotografii, bijuterii sau haine purtate de Diana cu diferite ocazii. Expozitia include si obiecte rare - marturii din tineretea printesei - cum ar fi pasaportul sau jucariile ei.

×