x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ARTA/ANTICHITATI - INFO - 14 septembrie 2004

ARTA/ANTICHITATI - INFO - 14 septembrie 2004

14 Sep 2004   •   00:00

Venetia - Retrospectiva Dali

Cea mai mare retrospectiva europeana a operelor lui Salvador Dali, prilejuita de sarbatorirea a 100 de ani de la nasterea acestuia, a fost inaugurata vineri la Venetia. Peste 300 de tablouri si sculpturi ale maestrului, aduse din toate muzeele lumii, din Spania, Brazilia, Vatican, Franta, Statele Unite si Mexic, au fost expuse la Palatul Grassi. Expozitia porneste de la capodoperele create de Dali inainte de moartea sa, in 1989, pentru a cobori in timp pana la opere realizate de acesta la varsta de 13 ani.

Cotroceni - "Philip Rantzer - prietenul lui Brancusi"

Expozitia intitulata "Philip Rantzer - prietenul lui Brancusi" se deschide astazi la Muzeul National Cotroceni. Aceasta releva raportarea la Brancusi, prin mijloacele postmodernismului, a artistului israelian nascut in Romania Philip Rantzer si poate fi considerata un popas in itinerariul de definire identitara a artistului. Spre deosebire de creatiile sale anterioare, care isi asociau ludicul si umorul pentru a infatisa realitatea, Rantzer tinde acum catre o nota mai serioasa. Expozitia va fi deschisa pana la 14 octombrie.

Expozitie - "Pivnita verde" s-a umplut cu aur

O parte din renumita "Suita regala a marelui mogul Aureng Zeb" a fost expusa in "Pivnita Verde" a castelului din Dresda, Germania. Johann Melchior Dinglinger a creat aceasta piesa de arta din aur si argint in anii 1701-1708, ajutat fiind de 14 asistenti. Pretiosul tezaur s-a intors, dupa multi ani, in locatia sa originala din Dresda. "Pivnita verde", una dintre cele mai mari atractii ale artei germane, a castigat peste 1.000 de premii si este deschisa publicului din data de 8 septembrie.

×