x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ARTA-ANTICHITATI/Info

ARTA-ANTICHITATI/Info

19 Oct 2004   •   00:00

19 OCTOMBRIE 2004
PRECIZARE. Din cauza unei regretabile erori in stirea Obiectele Dianei, la muzeu, din 12 octombrie 2004, a aparut formularea (...) picturi si desene care o infatiseaza pe aceasta, semnate de maestri precum Thomas Gainsborough si John Singer Sargent (...), in loc de (...) picturi si desene care o infatiseaza pe aceasta, tablouri semnate de maestri precum Thomas Gainsborough si John Singer Sargent (...).

BIJUTERII DE ARTA ITALIENE. In perioada 15 octombrie-20 noiembrie, Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste expozitia Bijuterii de arta din Italia. 1950-2000. Manifestarea este organizata in parteneriat cu Ambasada Italiei la Bucuresti, Institutul Italian de Cultura, Fundatia Sartirana Arte Pavia. Cele 60 de piese ale expozitiei au fost realizate de cei mai renumiti mesteri italieni, cum ar fi Fausto Melotti, Pietro Consagra, Arnaldo si Gio Pomodoro, Giuseppe Capogrossi, Lucio Fontana, Marco Ladolo si Aligi Sassu. Vizitatorul va avea privilegiul de a se intalni cu obiecte unice, cu un tiraj limitat, de o pretioasa materialitate, a spus directorul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti, profesorul Vito Grasso.

BIENALA ARTELOR ION ANDREESCU. Saptamana trecuta s-a desfasurat la Galeriile de Arta din Buzau a IV-a bienala Ion Andreescu, la care au participat 98 de artisti plastici din 14 judete ale tarii. Din cele 150 de lucrari prezentate, juriul le-a ales pe cele mai reusite. Octavian Barbosa, critic de arta, presedintele juriului, a precizat ca selectia a fost deosebit de riguroasa. Juriul a acordat noua premii, dintre care premiul pentru pictura, sculptura, arte decorative, grafica, arta tanara si alte distinctii speciale.

TEATRU DE PAPUSI LA MUZEU. Artistul Pablo Cano isi va prezenta papusile la Muzeul de Arta Contemporana din Miami, in cadrul unui spectacol devenit deja traditional in sudul Floridei. Aceasta este cea de-a saptea prezentare anuala a artistului la muzeu, marionetele sale fiind de aceasta data mult mai elaborate. Papusile au palarii facute din diverse obiecte, cum ar fi o poseta sau o fotografie a unei goelete, iar unele au bustul confectionat din lampi sau cutii de conserve. Piesa care va fi jucata de papusi, intitulata The Toy Box, a fost scrisa de Claude Debussy in 1913 pentru marionete, insa autorul nu a apucat sa o mai vada pusa in scena.

PUSCARIE. Un japonez in varsta de 62 de ani a fost condamnat la inchisoare pe viata in China, dupa ce a incercat sa faca contrabanda cu antichitati. Barbatul a incercat sa vanda in Japonia fragmente din obiecte de arta chinezesti foarte pretioase aduse din Dalian, un oras din nord-estul Chinei. El a facut rost de 190 de obiecte vechi, printre care cateva obiecte a caror scoatere peste granita era interzisa, fiind considerate piese de patrimoniu.

×
Subiecte în articol: artă