x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Babes-Bolyai - Sfaturi de la marile companii

Babes-Bolyai - Sfaturi de la marile companii

03 Ian 2005   •   00:00

Conducerea Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a decis sa initieze consultari cu marile companii dar si cu institutiile administratiei locale si centrale pe marginea cerintelor de pe piata muncii.


ELENA STANCIU

MASURI. Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va avea consultari cu toate companiile mari pentru a ajuta studentii si viitorii absolventi
UBB doreste sa foloseasca aceste informatii pentru imbunatatirea curriculei universitare, astfel incat studentii, care dupa absolvire vor avea de infruntat o concurenta acerba pe piata fortei de munca din Romania si nu numai, sa fie foarte bine pregatiti.

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, profesorul universitar dr. Nicolae Bocsan, a afirmat la sfarsitul anului trecut, in cadrul unei conferinte de presa, ca primele intalniri dintre studenti, profesori si reprezentantii companiilor contactate pentru acest proiect - precum Ursus, Coca-Cola sau Rehau - au avut deja loc.

AIESEC, asociatia studentilor economisti din UBB, va organiza o noua intrunire la care sunt invitate circa 50 de mari companii, precum si reprezentantii grupurilor de investitori francezi, germani si italieni, a declarat Bocsan.

PRACTICA. Un alt obiectiv urmarit de Universitate este acela de a inlesni studentilor, prin aceste intalniri, posibilitatea de a efectua practica intr-un mediu profesional si concurential.

De asemenea, Universitatea Babes-Bolyai urmareste implicarea reprezentantilor companiilor in imbunatatirea curriculei, precum si consultarea acestora cu privire la tematica viitoarelor masterate. Este important sa stim exact de ce are nevoie piata muncii, de ce specialisti au nevoie societatile si este la fel de importanta deprinderea studentilor cu cerintele din marile firme, a mai spus rectorul.

Urmatoarea serie de intalniri va fi organizata pentru profesorii si studentii din cadrul facultatilor de Administratie Publica, Jurnalism, Sociologie si Psihologie, cu institutiile si firmele care vor fi viitorii angajatori ai absolventilor din aceste domenii.

×