x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bani pentru investitii turistice in statiuni

Bani pentru investitii turistice in statiuni

05 Noi 2004   •   00:00

Intreprinderile mici si mijlocii din 75 de statiuni turistice pot primi finantari nerambursabile cuprinse intre un miliard de lei si patru miliarde de lei, in cadrul unui program lansat de Ministerul Integrarii Europene (MIE).

SCHIMBARE. Hotelurile si pensiunile vechi din statiunea Tusnad ar putea fi modernizate cu bani de la buget
Ajutorul financiar nerambursabil acordat unui proiect va fi cuprins intre un miliard lei si patru miliarde lei, acoperind maxim 50% din costurile totale. Societatile interesate pot solicita finantari pentru investitii in utilaje, instalatii, echipamente pentru sectorul turistic sau balnear.

SPRIJIN. Programul Investitii in turism a fost elaborat si finantat de MIE in cadrul programelor multianuale de sprijin financiar pentru dezvoltarea regionala. Scopul acestuia este imbunatatirea infrastructurii de cazare si a calitatii serviciilor din statiunile turistice romanesti. Statiunile au fost selectate ca fiind dintre cele de interes national si local cu bogate resurse naturale si balneoclimaterice, a declarat ministrul Integrarii, Alexandru Farcas. Bugetul total al programului este de 410 miliarde lei, din care 404 miliarde lei reprezinta ajutorul financiar nerambursabil si sase miliarde lei asistenta tehnica.

×