x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bucovina, superaglomerata

Bucovina, superaglomerata

25 Noi 2004   •   00:00

Iarna si-a scuturat pletele si peste Vatra Dornei in acest sfarsit de noiembrie. Stratul de zapada a ajuns la 10 centimetri grosime si continua sa ninga. Bucurie mare pentru pustii dornici de sanius si bataie cu bulgari, dar si pentru hotelierii care-si primesc, zilele acestea, primii turisti de sezon.

FLORINA ZAINESCU, CATALIN PRUTEANU

Click
DERDELUS. Ninge si nu mai avem nevoie de altceva
Daca va intereseaza o vacanta la schi sau cateva zile de odihna pe plaiurile Bucovinei, Vatra Dornei va sta la dispozitie cu 2.500 de locuri de cazare omologate si clasificate, spune Carmina Chiuzan, de la Serviciul de Promovare si Dezvoltare a Turismului si Salvamont din statiune. Dintre acestea, 2.000 sunt in hoteluri de 2 sau 3 stele, in vile si cabane. Celelalte locuri de cazare sunt puse la dispozitie de proprietarii de pensiuni. In plus, localnicii din Vatra Dornei inchiriaza si ei camere la bloc sau la curte.

ALEGETI! Pentru ca preturile mari sa nu alunge turistii, hotelierii de aici nu au ridicat tarifele pentru cazare decat cu vreo 100.000 de lei, comparativ cu iarna trecuta, sustine Carmina Chiuzan. Pana de Sarbatori, un loc la pensiuni costa 200.000 de lei pe noapte, in timp ce la hotel ajunge la 300.000 - 500.000 de lei pe noapte, in functie de numarul de stele. Fara masa. Pentru pensiune completa, un turist trebuie sa mai scoata din buzunar, pe langa suma platita pentru cazare, 400.000 de lei pe zi, iar pentru demipensiune 300.000 de lei pe zi, a declarat Chiuzan. Ea mai spune ca un pranz la restaurantul unui hotel din Vatra Dornei va va costa in jur de 150.000 - 200.000 de lei de persoana.

MAI SCUMP DE SARBATORI. Situatia devine insa tulbure in perioada Craciunului. Cei mai multi dintre cabanieri si hotelieri au hotarat ca de Craciun sa mentina preturile afisate acum si au pregatit pachete speciale numai pentru Revelion. Altii insa au oferte pentru Craciun si Anul Nou. Astfel, la pensiunile agroturistice, cazarea va va costa, de Craciun, 300.000 de lei pe noapte, pentru o persoana, iar dupa 29 - 30 decembrie, tariful va fi de 500.000 - 600.000 de lei. Mare atentie! Aceste tarife nu includ masa si nici cina festiva, spune Carmina Chiuzan. Pretul cazarii se modifica si la hoteluri, dar doar pentru sejururile de Revelion. Dupa 30 decembrie, la Hotelul Intus, de doua stele, 4 zile de cazare - cu masa, cina festiva si carnival incluse - costa 6.500.000 de lei de persoana.

Complexul Bradu - Calimani ofera un sejur de 3 zile contra sumei de 9.775.000 lei pentru o persoana, intr-un hotel de doua stele sau un altul in valoare de 10.925.000 lei de persoana/ 3 nopti, intr-un hotel de trei stele. Pachetul include, in afara de camera propriu-zisa, mic dejun, masa de Revelion, carnaval si focuri de artificii.

PREA PLIN. Pentru vacanta de Craciun au fost rezervate deja 70% dintre locurile de cazare oficiale. Dar pentru Revelion nu mai este nimic liber, gradul de ocupare fiind de peste 100%. Adica s-au facut rezervari pentru toate locurile de cazare din evidentele noastre, dar si pentru cele neomologate. Plus ca in unele hoteluri sau cabane vor fi montate paturi pliante, pentru ca cererea este foarte mare, sustine Carmina Chiuzan. Daca vreti sa profitati de locurile ramase inca libere, fiti pregatiti sa achitati, in avans, 30% din contravaloarea cazarii, altfel veti ramane pe dinafara, avertizeaza ea.

RELAXARE
Click
Daca iarna vin la schi, turistii sunt prezenti aici si vara, la tratament. In statiunea bucovineana exista factori naturali de cura, printre care izvoare cu ape minerale, ape carbogazoase, namolul de turba si climatoterapia, Vatra Dornei fiind un excelent mediu de revitalizare si recreere a organismului. Astfel, aici isi pot gasi lecuire cei care sufera de afectiuni ale aparatului cardiovascular, hipertensiune arteriala esentiala,cardiopatie ischemica, sechele de infarct miocardic, arterita, tromboflebite si flebopatii, arteroscleroza cerebrala, valvulopatii reumatice, afectiuni reumatismale sau polidiscopatii cervico-dorso-lombare. Procedurile terapeutice folosite aici sunt baile calde cu ape minerale sau de namol, impachetarile calde cu namol si parafina, curele interne cu ape minerale sau mofeta.

CABANE
Langa partia Parc, va puteti caza la Cabana Schiorilor. Un loc aici costa 250.000 de lei pe noapte, intr-o camera de 2, 4 sau 6 paturi, cu baia la comun. Si langa partia Dealul Negru va puteti caza in cabanute cu 3 locuri, contra unei sume de 100.000 de lei/noapte, de persoana. Dar se pot caza si 4 persoane, pentru ca este loc.

CAT COSTA CAZAREA IN VATRA DORNEI
HOTEL/PENSIUNE
STELE
PERIOADÅ
PRET
Bucovina HH

Revelion, 3 nopti

Revelion, 5 nopti

170 euro/pers./dbl**

195 euro/pers./dbl**

Intus HH

inainte de Sarbatori

Revelion, 4 nopti

3.450.000 lei/pers./dbl**

7.450.000 lei/pers./dbl**

Carol HHH

inainte de Sarbatori

Revelion, 3 nopti

1.150.000/dbl* + MD

10.630.000 lei/pers.**

Complex Calimani HH/HHH

Revelion, 3 nopti(**)

Revelion, 3 nopti (***)

9.775.000 lei/pers. **

10.925.000 lei/pers. **

Pens Castelul Rosu

(la 50 km de Vatra Dornei)

HH

Revelion, 5 nopti

340 euro/pers. **

Legenda: sgl - camera cu un pat; dbl - camera dubla; * pret/zi; ** pachet turistic; MD - mic dejun
×
Subiecte în articol: revelion vatra dornei cazare nopti