x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Burse in Israel, Cehia, Norvegia si Suedia

Burse in Israel, Cehia, Norvegia si Suedia

02 Noi 2004   •   00:00

Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate (ONBSS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii anunta oferta de burse a Israelului, Cehiei, Norvegiei si Suediei pentru studentii romani in anul universitar 2005-2006.

Guvernul statului Israel ofera, in cadrul programului bilateral de colaborare in domeniul educatiei, trei burse pentru studii universitare, stagii de specializare, studii postuniversitare sau de doctorat, cu durata de opt luni fiecare, in valoare de pana la 1.500 de euro. La obtinerea acestor burse vor avea prioritate tinerii care prezinta proiecte de cercetare cu teme iudaice sau israeliene. Bursele se vor atribui prin concurs, iar pentru a indeplini conditiile de inscriere, candidatii trebuie sa aiba pana in 35 de ani, sa prezinte o scrisoare oficiala de confirmare a primirii la studii din partea unei institutii din Israel si un certificat de cunoastere a limbii engleze sau ebraice. Termenul de depunere a dosarelor este 25 noiembrie 2004.

CEHIA. Guvernul Republicii Cehe ofera o bursa de studii universitare sau postuniversitare si o alta pentru doctorat. Prima bursa are o durata nedeterminata, putand fi extinsa de la trei la sase ani, in functie de cererea candidatului, iar stagiul de pregatire se incheie cu un examen de stat. Bursa pentru doctoranzi are o durata standard de trei ani, ambele oferte fiind destinate prioritar domeniilor energetic, tehnic, mediu ambiant, agricultura, economie, management.

NORVEGIA. Ambasada Regala a Norvegiei ofera o bursa de 18 luni pentru studii universitare partiale sau stagii de cercetare, precum si doua burse pentru cursuri de vara la Universitatea din Oslo. Candidatul trebuie sa aiba pana in 40 de ani si sa cunoasca engleza sau norvegiana, iar data-limita de inscriere este 10 ianuarie 2005.

Suedia ofera de asemenea un numar de cinci burse a cate trei ani pentru masterat, stagii de pregatire sau doctorat. Mai multe informatii se pot gasi pe site-ul ONBSS, www.burse.edu.ro. (Eugenia Mihalcea)

×