x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Burse pentru studentii de la tara

Burse pentru studentii de la tara

20 Oct 2004   •   00:00

Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala Niste tarani, in parteneriat cu Philip Morris Romania, a acordat ieri la Teatrul National I.L. Caragiale prima rata din anul universitar 2004-2005 a burselor pentru 50 de studenti proveniti din mediul rural, cu posibilitati financiare reduse si cu rezultate bune la invatatura.

EUGENIA MIHALCEA

JUMATATE. Studentii au venit la Bucuresti sa-si ia prima transa de bani
Noi, de fapt nu avem nici un merit, pentru ca acesti studenti, fii de tarani, care primesc lunar bursele sunt nevoiti sa vina cu carnetul de note la sfarsitul fiecarui semestru, iar mediile lor trebuie sa fie peste 7, a precizat presedintele Fundatiei Niste tarani, Dinu Sararu. Intr-adevar, nici unul dintre cei 50 de studenti la universitati de stat din Bucuresti, Craiova, Iasi, Sibiu si Cluj nu a avut medii mai mici de 8. Cei 50 de tineri au fost selectionati nu numai pe baza situatiei materiale a parintilor, ci si a rezultatelor obtinute in timpul liceului la concursurile si olimpiadele scolare.

Aceasta bursa este un ajutor nesperat, pentru ca, pe langa bursa de studiu de la facultate, imi permite sa ma intretin singura. Familia nu reuseste sa ma sprijine prea mult, suntem sase frati, tata este pensionar, iar mama casnica, a spus Constanta Partene, o tanara ce provine din comuna argeseana Barla si studenta cu media 9,11 la Universitatea Gh. Asachi din Iasi. Bursele Niste tarani au fost acordate incepand cu anul universitar 2000-2001, valoarea acestora fiind in prezent de 1.700.000 de lei pe luna.

×